Chronostyle International, operatorul rețelei de magazine de ceasuri și bijuterii Cellini, a listat pe piața AeRo de la BVB obligațiuni în valoare de 1,6 milioane euro, scadente în anul 2025, exercițiu de piață anunțat în premieră de Profit.ro. Planul este ca fondurile astfel atrase să fie folosite pentru extinderea rețelei de magazine proprii și creșterea vânzărilor online.
Cum poate fi calibrat un buget în pandemie, ce soluții de finanțare sunt astăzi la îndemână și alte variante de sprijin pentru firme vor fi anunțate la Videoconferința Profit.ro IMM - Pregătim ieșirea din criză
Videoconferința, programată pentru 4 noiembrie și organizată împreună cu Nordis Group, Banca Transilvania, ING, Unicredit Bank și Coface, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI
Obligațiunile au maturitate în mai 2025 (CELL25) și o dobândă anuală de 7,00%.
CITEȘTE ȘI Construirea unui site web - trei pași pentru un start bunChronostyle International a vândut, în cadrul unui plasament privat derulat în mai 2020, un număr de 16.000 de obligațiuni corporative, garantate și neconvertibile, în valoare totală de 1,6 milioane de euro. Obligațiunile au o valoare nominală de 100 euro, maturitate de 5 ani și un cupon de 7% pe an plătibil trimestrial. Emisiunea este garantată cu o proprietate imobiliară din București, cu o valoare de piață de peste 3 milioane de euro.
Compania, specializată în vânzarea de ceasuri și bijuterii, operează 7 magazine în București, o unitate în Constanța și una în Brașov, preconizând pentru următorii doi ani o extindere a rețelei proprii în Timișoara, Cluj-Napoca și lași.
Anul trecut, aceasta a obținut o cifră de afaceri netă de 24,06 milioane lei, conform memorandumului de listare, însă afișa o pierdere de 1,83 milioane lei, față de câștigul net de aproape 650.000 de lei obținut în 2019. La nivelul lunii iunie, Chronostyle International avea însă deja o cifră de afaceri netă de 16,67 milioane lei și un profit net de peste 830.000 de lei.
Chronostyle lnternational a preluat rețeaua de magazine Cellini în 2016, primul magazin Cellini fiind deschis în 1999.
CITEȘTE ȘI Cele mai mari amenințări informatice pentru companiiÎn urmă cu 3 ani, cum a anunțat atunci Profit.ro, acționarii Cellini au mai semnat listarea unor obligațiuni de 9 milioane lei, dar operațiunea a fost amânată.
În aprilie 2020, Profit.ro a anunțat din nou că operatorul Cellini a reluat planul de listare pe bursa de la București a unor obligațiuni, de până la 2 milioane euro, planul fiind emiterea de obligațiuni, în lei sau euro, cu o scadență de minimum 3 ani și maximum 5 ani și cu o rată a dobânzii de anuale de maximum 7% pe an.
CITEȘTE ȘI Pandemia Covid-19 transformă comerțul. Achizițiile online vor cunoaște o creștere fără precedentOperatorul este controlat în proporție de 95% de firma Henri Maillardet, înregistrată în Elveția și denumită astfel după ceasornicarul elvețian cu același nume.
Firma Henri Maillardet este deținută de Raluca Simu, soția omului de afaceri Horia Simu, cea care în 2014 a deschis magazinele de lux Vionnet și Scavia în galeria comercială a hotelului de 5 stele Marriott din București. Directorul Dragoș Nicolae are o participație de 5% din titluri.