Mesele de pe terasele restaurantelor și barurilor trebuie amplasate la o distanță de cel puțin 2 metri una de alta, cu un culoar liber între ele de 1,5 metri cu tot cu scaune, clienții vor fi obligați să poarte mască de protecție doar în anumite zone, nu și la masă, iar numărul de clienți aflați la o masă va fi limitat la 6-8 persoane, sunt normele finale stabilite de Asociația Restaurantelor din România (HORA) cu Guvernul.
Normele urmează să fie lansate în perioada imediată, a declarat pentru Profit.ro Dragoș Petrescu, secretar general HORA și proprietar al lanțului de restaurante City Grill.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider
Luni, Profit.ro a anunțat în premieră că HORA și Guvernul au decis ca terasele să fie redeschise la 1 iunie, iar din două în două săptămâni va fi deschis gradual restul restaurantelor, respectiv mai întâi 50% din interior, iar apoi integral și în interior.
CITEȘTE ȘI „Creierul” operațiunilor care coordonează intervențiile în caz de dezastre, echipat cu aparatură de ultimă generație în valoare de peste 500.000 de lei provenind din donațiiAcum au fost stabilite și regulile pe care atât clienții, cât și angajații localurilor trebuie să le respecte.
Noile reguli
- depărtarea meselor la cel puțin 2 metri una de alta
- stabilirea unui culoar liber de 1,5 metri între mese, cu tot cu scaunele din jurul lor. Adica între scaunul de la o masă și cel mai apropiat de la masa vecină să fie 1,5 metri.
- va fi obligatorie purtarea măștilor de către personal
CITEȘTE ȘI Pentru protejarea sănătății clienților, Enel oferă clienților o multitudine de modalități de plată și canale de comunicare- clienții vor fi obligați să poarte măști doar în zonele de confluență, atunci când se ridică de la masă și merg la toaletă sau la bar sau se întâlnesc cu alți clienți de la mesele vecine. La masa lor nu trebuie să poarte mască.
- la o masă au voie cel mult 6-8 persoane.
- după fiecare folosire a mesei, aceasta trebuie dezinfectată. Restaurantele trebuie să cumpere dezinfectanți
- triaj epidemiologic pentru angajați - li se va lua temperatura la fiecare intrare în schimb, care nu trebuie să depășească 37 de grade pentru a fi primiți la muncă.
- va fi la latitudinea barurilor dacă vor sau nu să testeze și temperatura clienților.