Lanțul City Grill se va extinde în următorii ani în mai multe orașe importante din țară, după mulți ani de operare exclusiv pe piața din București. Proprietarul Dragoș Petrescu caută clădiri potrivite pentru restaurante City Grill sau Hanul Berarilor în Iași, Cluj-Napoca, Oradea, Timișoara, Constanța, Sibiu.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
În acest moment, reprezentanții City Grill caută oportunități de extindere în țară, în orașele mari, spune pentru Profit.ro Daniel Mischie, CEO Grup City Grill. Vor ieși în afara Bucureștiului brandurile City Grill și Hanul Berarilor, iar în acest an va fi inaugurat cel puțin un restaurant în unul din orașele vizate. Cel mai aproape de o deschidere este Oradea, unde sunt deja negocieri cu proprietarii unei clădiri istorice pentru un Han al Berarilor.
"Clujul este și el interesant, însă cu brandul Hanul Berarilor vrem să păstrăm abordarea care ne-a adus succesul în București, respectiv să deschidem restaurante în clădiri istorice, pe care să le transformăm în destinații de turism culinar. Chiar dacă investițiile pentru un restaurant românesc într-o clădire monument istoric sunt și cu 100% mai mari față de o clădire normală, credem că această combinație - mâncare românească și clădire cu valoare istorică - reprezintă o rețetă pentru succes", a mai spus Mischie.
Pentru brandul City Grill, reprezentanții companiei caută un alt gen de clădiri, în general moderne, inclusiv mall-uri sau clădiri de birouri.
"Cu toate acestea, mai e destul loc de extindere și în București", afirmă Mischie.
Grupul City Grill administrează în prezent 19 restaurante și cafenele, deschise sub brandurile Caru’ Cu Bere, Hanu’ lui Manuc, Pescăruș, Hanul Berarilor, Trattoria Buongiorno, City Grill și City Café.