Aproape 30 de CEO de startup-uri, printre care UiPath, Revolut, Taxify, BlaBlaCar, cer Bruxelles-ului să schimbe rapid regulile privind opțiunile pentru acțiuni ale angajaților: Zilele în umbra Silicon Valley s-au terminat!

Aproape 30 de CEO de startup-uri, printre care UiPath, Revolut, Taxify, BlaBlaCar, cer Bruxelles-ului să schimbe rapid regulile privind opțiunile pentru acțiuni ale angajaților: Zilele în umbra Silicon Valley s-au terminat!
scris 29 nov 2018

Aproape 30 de CEO de startup-uri, printre care unicornul UiPath fondat de românii Daniel Dines și Marius Tîrcă, intrat recent în Top-ul Forbes al celor mai buni 100 de jucători din domeniul cloud computing, ridicându-și în paralel evaluarea la 3 miliarde de dolari, dar și Revolut, Taxify, BlaBlaCar, cu operațiuni în România, au redactat o scrisoare către Bruxelles în care cer oficialilor europeni să regleze mai bine legislația, apreciată ca deficitară și punitivă, privind dreptul angajaților de a avea opțiuni pentru acțiuni în startup-urile în care lucrează.

Oamenii de afaceri arată că firmele europene aflate la început de drum vor avea nevoie, în următorul an, de 100.000 noi angjați, fără a ține cont de personalul care va trebui angajat de către firmele care vor fi înființate în acest interval.

Urmărește-ne și pe Google News

Antreprenorii solicită astfel reglarea legislației actuale în ceea ce privește acordarea dreptului de opțiuni la acțiuni către angajați, arătând că această opțiune nu este doar un bonus la salariu, ci recompensează angajații pentru riscul pe care și-l asumă de a se alătura unei firme aflate la început de drum și apreciind că regulile europene actuale sunt învechite și generează un dezavantaj față de competitorii din Silicon Valley, SUA.

FOTO Corespondență din Varșovia - Polonezii își sărbătoresc propriul Centenar. 100 de ani de la recâștigarea independenței Poloniei. Asemănări de destin istoric cu România CITEȘTE ȘI FOTO Corespondență din Varșovia - Polonezii își sărbătoresc propriul Centenar. 100 de ani de la recâștigarea independenței Poloniei. Asemănări de destin istoric cu România

"Fără întârziere, chemăm legislatorii să remedieze regulile neuniforme, inconsistente și adesea punitive care guvernează practica de a oferi opțiuni pentru acțiuni. Nu este opțional: Europa trebuie să atragă mai multe talente pentru întreprinderile noi. Zilele de a trăi în umbra lui Silicon Valley s-au terminat. Europa ar putea fi continentul cel mai antreprenorial din lume, dar disponibilitatea limitată a talentului de a-și cultiva și alimenta ecosistemul înfloritor este un obstacol serios în calea creșterii economice. De aceea, noi, fondatorii și directorii principalelor companii de tehnologie din Europa, îndemnăm acum politicienii să pună talentul în topul agendei lor. Dacă nu reușim să acționăm, am putea vedea o scurgere a creierelor cele mai bune și mai strălucite din Europa. Următoarea Google, Amazon sau Netflix ar putea să vină din Europa, însă, pentru ca aceasta să se întâmple, reformarea regulilor nu este opțională", transmit aceștia.

Pe lista de semnatari, indicată de techrunch, sunt Johannes Reck (GetYourGuide), Alice Zagury (The Family), Christian Reber (Pitch), Johannes Schildt (KRY / LIVI), Peter Mühlmann (Trustpilot), Ilkka Paanenen (Supercell), Taavet Hinrikus (TransferWise), Lucas Carne (Privalia), Jean-Charles Samuelian (Alan), Alex Saint (Secret Escapes), Dr. Tamaz Georgadze (Raisin), Patrick Collison (Stripe), Nikolay Storonsky (Revolut), Samir Desai (Funding Circle), Markus Villig (Taxify), Jean-Baptise Rudelle (Criteo), Nicolas Brusson (BlaBlaCar), Jacob de Geer (iZettle), David Okuniev (Typeform), José Neves (Farfetch), Felix Van de Maele (Collibra), Joris Van Der Gucht (Silverfin), Daniel Dines (UiPath), Rohan Silva (Second Home), Niklas Östberg (Delivery Hero), Dominik Richter (Hello Fresh), Dr. Raoul Scherwitzl (NaturalCycles), Alex Depledge (RESI), Juan de Antonio (Cabify).

viewscnt
Afla mai multe despre
silicon valley
uipath
startup