Suciu Popa este incantata sa anunte ca a asistat SNGN Romgaz SA in legatura cu încheierea contractului de cumpărare a subsidiarei ExxonMobil care deține 50% din drepturile concesiunii offshore de gaze Neptun Deep din Marea Neagră. Asistenta furnizata de Suciu Popa a privit aspectele de drept roman ale tranzactiei, si a inclus printre altele realizarea unui amplu exercitiu de due-diligence juridic cu privire la societatea tinta si activele acesteia precum si aspecte cheie de reglementare.
Proiectul a fost gestionat de Suciu Popa cu ajutorul unei echipe multidisciplinare, formata din avocati specializati in Fuziuni & Achizitii, Energie si Resurse Naturale (cu accent pe aspecte specifice proiectelor in Oil & Gas), aspecte de mediu si permitting, concesiuni, concurenta, dreptul muncii si aspecte de reglementare.
Echipa Suciu Popa a fost condusa de Miruna Suciu si Luminita Popa, cei doi Managing Partners ai firmei si coordonatori ai practicilor de Fuziuni & Achizitii si Energie si Resurse Naturale, si a fost compusa din: Cleopatra Leahu – Partner si co-head al practicilor de Oil & Gas, Concesiuni/PPP si Environment, Dan Ciobanu – Partner in cadrul practicii de Energie si Resurse Naturale, Fuziuni & Achizitii si Piete de Capital, Mihai Caragui – Partner in cadrul practicii de Fuziuni & Achizitii si Corporate/Comercial, Daciana Popa – Partner in cadrul practicii de dreptul muncii, impreuna cu o echipa de Senior Associates si Associates ai firmei. Aspectele de drept englez ale proiectului au fost gestionate de catre firma Dentons UK iar consultanta financiara si fiscala a fost asigurata de Deloitte.
“Ne bucuram ca acest proiect, de o deosebita insemnatate pentru Romgaz si pentru Romania, se realizeaza si felicitam intreaga echipa Romgaz pentru profesionalismul si dedicarea de care au dat dovada in gestionarea acestui proiect, care, odata implementat, va contribui la asigurarea independentei energetice a Romaniei. Am fost incantati sa aducem expertiza noastra alaturi de cea a clientului si a celorlalti consultanti si speram sa vedem si alte proiecte si tranzactii de anvergura realizate in anii ce vor veni”, a declarat Miruna SUCIU, Managing Partner Suciu Popa.
Directorul General al ROMGAZ S.A., Aristotel JUDE, a declarat: „Semnarea contractului de vânzare – cumpărare a tuturor acțiunilor emise de EMEPRL care deține 50% din perimetrul Neptun Deep reprezintă o etapă istorică în transformarea și dezvoltarea corporativă a companiei. În procesul de achiziție a acțiunilor EMEPRL, ROMGAZ a beneficiat de servicii de consultanță oferite de profesioniști în domeniu. Împreună cu aceștia am reușit, astfel, să semnăm cea mai importantă tranzacție din sectorul energetic din ultimii 30 de ani. Finalizarea tranzacției va asigura premisele creșterii substanțiale a producției de gaze naturale a grupului ROMGAZ o dată cu demararea operațiunilor de exploatare în perimetrul Neptun Deep”.
La rândul său, Răzvan POPESCU, Director Economic al ROMGAZ a declarat: „După finanțarea achiziției, semnarea contractului de vânzare cumpărare cu EMEPRL reprezintă un alt pas important al etapei de transformare prin care va trece Compania din punct de vedere financiar și procedural. Astfel, ne vom asigura ca modelul de business al grupului ROMGAZ să fie adaptat nevoii de finanțare necesare dezvoltării proiectului Neptun Deep.”
Suciu Popa este una dintre cele mai reputate firme de avocatură de business din Romania, ce acoperă întreg spectrul de servicii juridice în practici cheie precum fuziuni și achiziții, energie și resurse naturale, finanțe și bănci, dreptul muncii, concurență, litigii si arbitraj international, cu un palmares confirmat de toate directoarele juridice internaționale precum Chambers & Partners, Legal 500 EMEA, IFLR 1000, Who’s Who Legal și Benchmark Litigation, dar și de comunitatea de afaceri locala și internațională.
Potrivit editiei 2022 a Legal500, Suciu Popa este inalt specializata în sectorul energiei și resurselor naturale. Cu o echipa de „avocați străluciți”, Suciu Popa oferă „o disponibilitate extraordinara, flexibilitate in structura de onorarii și o abordare foarte pragmatica în ceea ce privește nevoile de afaceri ale clientului”. De asemenea, ultima editie a IFLR 1000 le recunoaste pe Miruna Suciu, Luminita Popa si Cleopatra Leahu drept Women Leaders, o inalta distinctie acordata elitei feminine din domeniul dreptului ale caror performante profesionale sunt recunoscute la nivel international.
În sfera proiectelor de anvergură dar și pe segmentul proiectelor din domeniul energiei și al resurselor naturale, Chambers & Partners punctează capabilitatile echipei Suciu Popa, notând că în aceste arii de practică expertiza este extinsă, centrată pe implementare de structuri si mecanisme contractuale, precum si pe aspecte ce țin de licențierea si permitting-ul proiectelor de mari dimensiuni.
Un material Legal Marketing