Veniturile pe piața locală ale grupului suedez Medicover, reprezentat de Medicover România și Synevo România, au crescut în primele 9 luni cu circa 20%, la 66 milioane de euro, de la 55 de milioane de euro în perioada similară din 2017.
România este a treia piață ca pondere a veniturilor la nivel de grup, după Polonia și Germania. Divizia de servicii medicale din România (prezentă prin spitalul și clinicile Medicover) a înregistrat, după primele 9 luni ale anului, venituri totale de 26,6 milioane euro, în timp ce divizia de servicii de Diagnostic (prezentă prin rețeaua de laboratoare și centre de recoltare Synevo) a avut venituri de 39,4 milioane euro.
Rețeaua de clinici Medicover din România a crescut cu 50%, până la 37 de unități, ca urmare a tranzacțiilor finalizate în primele nouă luni ale anului.
Medicover România este într-o fază de creștere accelerată cu investiții importante alocate pentru dezvoltarea organică și achiziții. De la începutul acestui an, a fost implicată în trei tranzacții mari în zona de nord-vest a țării, în cea de sud-vest și în Capitală.
Astfel, Medicover a preluat pachetul majoritar de acțiuni la Spitalului Pelican, cel mai important furnizor de servicii de sănătate din Oradea și a devenit principalul furnizor privat de servicii medicale din nord-vestul țării, zonă cu o populație totală de aproximativ un milion de persoane.
Tot anul acesta, Medicover a preluat Grupul Medical Phoenix, cu centre în Craiova, Slatina și Târgu Jiu, Calafat și Drăgășani.
În Capitală, grupul suedez a preluat centrele medicale Academica de la familia medicului Sorin Oprescu, fostul primar general al Capitalei, tranacție anunțată de Profit.ro în luna mai.
Medicover a intrat în România preluând Synevo, astăzi cel mai mare operator de servicii medicale de laborator din România, cu 86 de centre de recoltare analize la nivel național, o rețea de 16 laboratoare și un centru regional de analize în București. Synevo este urmașa fostei Rombel, înființată în România în 1995 în urma unei investiții cu capital belgian, care a fost achiziționată în 1997 de Medicover.
La nivel de grup, în primele nouă luni ale anului Divizia de Servicii Medicale a înregistrat o creștere a veniturilor de 18,7%, până la 248,4 milioane de euro comparativ perioada similară din 2017. Divizia de servicii de diagnostic a avut, de asemenea, venituri mai mari după primele nouă luni ale anului, în creștere cu 11%, până la o valoare de 250,1 milioane de euro. Creșterile diviziei de diagnostic au fost susținute de evoluțiile foarte bune de pe piețele din România și Ucraina.