Uniunea Europeană este pregătită să prelungească sancțiunile împotriva Rusiei cu încă 6 luni

Uniunea Europeană este pregătită să prelungească sancțiunile împotriva Rusiei cu încă 6 luni
scris 20 mai 2016

Uniunea Europeană este pe cale să prelungească sancțiunile împotriva Rusiei cu încă 6 luni, pe fondul impasului eforturilor de a pune capăt conflictului care are loc de 2 ani în estul Ucrainei, între armată și separatiștii susținuți de Moscova, au spus șase oficiali UE, relatează Bloomberg.

Decizia de prelungire a măsurilor punitive reflectă continuarea consensului între cele 28 de state membre că eliminarea sancțiunilor necesită aplicarea integrală a acordului de pace convenit în februarie 2015 la Minsk, potrivit unor oficiali din patru țări.

Urmărește-ne și pe Google News

Între condițiile care nu sunt încă îndeplinite se află și acordarea unei autonomii mai mari regiunilor separatiste.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Uniunea Europeană, împreună cu Statele Unite ale Americii, a impus restricții Rusiei în privința accesului la piețele de capital și tehnologia destinată industriei energetice, care, împreună cu scăderea cotațiilor petrolului, au declanșat cea mai lungă recesiune din țară din ultimele două decenii, arată news.ro.

Moscova a reacționat cu interzicerea majorității importurilor de alimente din UE, provocând exportatorilor pierderi de ordinul miliardelor de dolari.

Prelungirea cu încă șase luni a sancțiunilor va întârzia o posibilă relaxare a acestora până în decembrie.

Rușii bogați își securizează rublele depreciate cumpărând alert mașini de lux, devenite mai ieftine CITEȘTE ȘI Rușii bogați își securizează rublele depreciate cumpărând alert mașini de lux, devenite mai ieftine

Cele patru țări implicate în procesul de pace, Rusia, Ucraina, Germania și Franța, discută propuneri de creare a unor zone demilitarizate de-a lungul liniilor de front și înființarea unor legături telefonice între cele două părți, pentru a preveni escaladarea conflictelor, au spus două persoane apropiate situației.

În condițiile în care nu este întrevăzută o soluție, conflictul înghețat pare să devină unul permanent.

"I-am spus lui Vladimir Putin, când am mers la Moscova, că dorim ridicarea sancțiunilor, chiar și progresiv. Dar, pentru asta, lucrurile trebuie să se miște, și până acum nu au făcut-o", a declarat, vineri, ministrul francez de Externe, Jean-Marc Ayrault, la televiziunea France 2.

Actualele sancțiuni impuse comerțului și investițiilor vor expira pe 31 iulie, iar prelungirea lor necesită acordul unanim al statelor membre.

Moscova preia modelul românesc și vrea să suprataxeze producția de petrol CITEȘTE ȘI Moscova preia modelul românesc și vrea să suprataxeze producția de petrol

Reprezentantul UE pentru Politică Externă, Federica Mogherini, a declarat că discuțiile cu statele membre referitoare la sancțiunile impuse Rusiei vor începe în săptămânile următoare.

Blocul comunitar "a reușit să construiască și să păstreze o unitate" în privința poziției față de Rusia, a declarat Mogherini.

În lipsa unei hotărâri, conflictul din Ucraina riscă să se prelungească pe termen nedefinit și să reprezinte un obstacol pe termen lung în relațiile dintre UE și Rusia.

viewscnt
Afla mai multe despre
ue
rusia
sua
sanctiunile
ucraina