Comisia Europeană investește 1 miliard de euro în proiecte inovatoare în domeniul tehnologiilor "curate"

Comisia Europeană investește 1 miliard de euro în proiecte inovatoare în domeniul tehnologiilor "curate"
scris 3 iul 2020

Comisia Europeană a lansat astăzi prima cerere de propuneri din cadrul Fondului pentru inovare, unul dintre cele mai mari programe din lume destinat tehnologiilor inovatoare cu emisii scăzute de dioxid de carbon, finanțate din veniturile obținute din licitarea certificatelor de emisii din sistemul UE de comercializare a certificatelor de emisii.

4mind Benefits lansează un abonament lunar pentru angajații companiilor CITEȘTE ȘI 4mind Benefits lansează un abonament lunar pentru angajații companiilor

Fondul pentru inovare va finanța tehnologii revoluționare pentru energia din surse regenerabile, industriile mari consumatoare de energie, stocarea energiei și captarea, utilizarea și stocarea dioxidului de carbon. 

Florea Pavaje, parte a companiei Florea Grup, anunță lansarea noii sale identități vizuale. Începând din luna iunie, toate produsele vor fi comercializate sub numele Petra Pavaje CITEȘTE ȘI Florea Pavaje, parte a companiei Florea Grup, anunță lansarea noii sale identități vizuale. Începând din luna iunie, toate produsele vor fi comercializate sub numele Petra Pavaje

Prima cerere de propuneri va oferi finanțare în valoare de 1 miliard euro sub formă de granturi pentru proiecte de mare anvergură în domeniul tehnologiilor curate, pentru a le ajuta să depășească riscurile legate de comercializare și de demonstrația la scară largă. Acest sprijin va ajuta noile tehnologii să pătrundă pe piață. În cazul proiectelor promițătoare care nu sunt încă gata pentru comercializare, se rezervă un buget separat de 8 milioane de euro pentru asistența destinată dezvoltării proiectelor.

ENGIE România lansează noi oferte comerciale CITEȘTE ȘI ENGIE România lansează noi oferte comerciale

Termenul-limită pentru depunerea proiectelor este 29 octombrie 2020.

INTERVIU Daniel Slăvenie, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Daniel Slăvenie, despre premium în business

„UE va investi 1 miliard de euro în proiecte promițătoare, care au ajuns la maturitate pentru a fi lansate pe piață, cum ar fi hidrogenul curat sau alte soluții cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru industriile mari consumatoare de energie, cum ar fi siderurgia, industria cimentului și industria chimică. Vom sprijini, de asemenea, stocarea energiei, soluțiile pentru rețeaua energetică și captarea și stocarea dioxidului de carbon. Aceste investiții pe scară largă vor contribui la relansarea economiei UE și la o redresare verde care să ne conducă la neutralitatea climatică în 2050”, a declarat vicepreședintele executiv al CE, Frans Timmermans.

Pentru perioada 2020-2030, Fondul pentru inovare va aloca aproximativ 10 miliarde EUR obținute din licitarea certificatelor în cadrul sistemului UE de comercializare a certificatelor de emisii, în plus față de veniturile nedistribuite ale predecesorului Fondului pentru inovare, programul NER 300.

Cererea de propuneri este deschisă pentru proiecte în sectoarele eligibile din toate statele membre ale UE, Islanda și Norvegia. Fondurile pot fi utilizate în cooperare cu alte inițiative de finanțare publică, cum ar fi ajutoarele de stat sau alte programe de finanțare ale UE. Proiectele vor fi evaluate în funcție de potențialul lor de a evita emisiile de gaze cu efect de seră, potențialul lor de inovare, maturitatea financiară și tehnică, precum și potențialul de aplicare la scară largă și de rentabilitate. Proiectele se pot depune prin intermediul portalului de finanțare și de licitație al UE, unde sunt disponibile mai multe detalii privind întreaga procedură.

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
viewscnt
Afla mai multe despre
tehnologii inovatoare
tehnologii curate
tehnologii verzi
fonduri ue
fonduri inovate
fondul pentru inovare
emisii