Planul Național Strategic al României, elaborat în cadrul Politicii agricole comune (PAC), în valoare de 14,9 miliarde de euro, a fost aprobat astăzi de Comisia Europeană.
Urmărește-ne și pe Google News
Planul României vizează îmbunătățirea condițiilor de trai ale fermierilor și competitivității acestora. Pe lângă sprijinul pentru venit, aproximativ 1,1 miliarde de euro vor fi alocate pentru investiții în ferme și unități de procesare.
CITEȘTE ȘI Cele mai populare căutări ale românilor pe Google în 2022: Negrese, Florin Salam (mai căutat decât Putin), Salmonella, Ciorbă, Fiica ambasadorului....
CITEȘTE ȘI Cele mai populare căutări ale românilor pe Google în 2022: Negrese, Florin Salam (mai căutat decât Putin), Salmonella, Ciorbă, Fiica ambasadorului....
România utilizează 41% din bugetul de dezvoltare rurală pentru a încuraja practicile ecologice în zonele cu valoare naturală ridicată, pentru a proteja biodiversitatea. Se preconizează că 611.000 de hectare de teren vor fi vizate de astfel de practici. Pentru a menține atractivitatea zonelor rurale din România, planul va sprijini crearea a peste 12.000 de locuri de muncă în aceste zone prin finanțarea întreprinderilor și a infrastructurii.
Noua Politică Agricolă Comună (PAC), care va începe la 1 ianuarie 2023, este concepută pentru a configura tranziția către un sector agricol european durabil, rezistent și modern. În cadrul politicii reformate, finanțarea va fi distribuită mai echitabil între ferme, cu accent pe fermele mici și mijlocii, precum și pe tinerii fermieri, susține Comisia. În plus, fermierii vor fi sprijiniți să adopte inovații, de la agricultura de precizie la metodele de producție agroecologică.