Producătorul „Blade Runner 2049” îl dă în judecată pe Musk pentru că a folosit imagini din film cu robotaxi

Producătorul „Blade Runner 2049” îl dă în judecată pe Musk pentru că a folosit imagini din film cu robotaxi
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 14:00

Producătorul filmului „Blade Runner 2049” a dat în judecată Tesla, Elon Musk și Warner Bros. Discovery, susținând că au folosit imagini din film fără permisiune, potrivit BBC.

Firma de producție Alcon Entertainment susține că a refuzat o cerere din partea Warner Bros. de a utiliza materiale din film la evenimentul de lansare a mult-așteptatului robotaxi Tesla, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Dacia Sandero, depășită în septembrie de trei rivale, dar rămâne lider în Europa CITEȘTE ȘI Dacia Sandero, depășită în septembrie de trei rivale, dar rămâne lider în Europa
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Alcon susține că, în ciuda refuzului său, Tesla și ceilalți organizatori ai evenimentului din 10 octombrie au utilizat inteligența artificială (AI) pentru a crea imagini promoționale bazate pe film.

Tesla și Warner Bros. nu au răspuns imediat solicitărilor BBC News de a comenta.

„Dimensiunea financiară a deturnării de fonduri a fost substanțială”, se arată în proces.

„Orice marcă prudentă care ia în considerare un parteneriat cu Tesla trebuie să ia în considerare comportamentul masiv amplificat, extrem de politizat, capricios și arbitrar al lui Musk, care uneori se îndreaptă spre discursul ce incită la ură”, a adăugat acesta.

Alcon a acuzat, de asemenea, organizatorii evenimentului de „falsă susținere” prin sugerarea unei legături între compania de producție și Tesla.

Warner Bros., care a găzduit evenimentul de lansare a robotaxi într-unul dintre studiourile sale de film, a fost, de asemenea, distribuitorul filmului „Blade Runner 2049” atunci când acesta a fost lansat în 2017.

iPhone 16 are parte de un debut pozitiv în China CITEȘTE ȘI iPhone 16 are parte de un debut pozitiv în China

Mult așteptata continuare a clasicului „Blade Runner” din 1982, cu Ryan Gosling, Harrison Ford, Ana de Armas și Jared Leto, a câștigat două premii Oscar.

Elon Musk s-a referit de mai multe ori în trecut la filmul original, sugerând la un moment dat că acesta a fost o sursă de inspirație pentru cybertruck-ul Tesla.

Alcon produce în prezent un serial de televiziune spinoff „Blade Runner 2099”.

Regizorul filmului SF „I, Robot” din 2004 l-a acuzat pe Musk că i-a copiat proiectele pentru mașini umanoide și vehicule care se conduc singure.

Titlul evenimentului Tesla robotaxi - „We, Robot” - inspirat de o colecție de povestiri de Isaac Asimov, a atras atenția lui Alex Proyas. „Hei, Elon, îmi poți da desenele înapoi, te rog”, a spus Proyas într-o postare pe X care a fost vizualizată de peste opt milioane de ori. 

viewscnt
Afla mai multe despre
blade runner 2049
musk
robotaxi