Contracte majore în petrol și gaze

Contracte majore în petrol și gaze
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris miercuri, 07:38

Companiile Prospecțiuni București și Foraj Sonde Videle, ambele listate pe piața AeRO de la BVB, au semnat înțelegeri majore cu Romgaz.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Prospecțiuni (PRSN) a încheiat un contract în valoare de 22,64 milioane lei, fără TVA, pentru servicii de achiziție și prospectare seismică 3D în perimetrul Conduratu RG06 Muntenia Nord Est. La prețul înțelegerii semnate cu Romgaz (SNG) se adaugă și valoarea despăgubirilor agricole în sumă de 2,26 milioane lei, reprezentând 10% din prețul contractului. Durata acestuia este de 9 luni.

Este un contract semnificativ raportat la cifra de afaceri netă raportată de 246,77 milioane lei raportată de companie pentru anul trecut.

Acțiunile Prospecțiuni au fost unele din vedetele fostei pieței Rasdaq în anul 2007 al umflării balonului pe acest segment de la BVB.

VIDEO Conferința Profit.ro Real Estate – Ediția a IV-a. Antoanela Comșa, Meta Estate: TVA-ul mare se răsfrânge în calitatea construcțiilor. „Lumea se sperie... Trebuie să plătesc 50.000 de euro TVA!” CITEȘTE ȘI VIDEO Conferința Profit.ro Real Estate – Ediția a IV-a. Antoanela Comșa, Meta Estate: TVA-ul mare se răsfrânge în calitatea construcțiilor. „Lumea se sperie... Trebuie să plătesc 50.000 de euro TVA!”

La ultimul preț de închidere de 0,2320 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a societății care anul trecut a realizat un profit net de 30,74 milioane lei se ridică la 166,59 milioane lei (33,47 milioane euro).

Pachetul de control de 55,70% este deținut de omul de afaceri Ovidiu Tender, în timp ce un alt acționar semnificativ, cu o participație de 11,82%, este Longshield Investment Group (SIF4), fosta SIF Muntenia.

VIDEO Profit Piața de Capital.forum - Director în ASF: Perioada următoare va aduce mai multe modificări ale legislației pieței de capital. Vrem să sporim gradul de atractivitate CITEȘTE ȘI VIDEO Profit Piața de Capital.forum - Director în ASF: Perioada următoare va aduce mai multe modificări ale legislației pieței de capital. Vrem să sporim gradul de atractivitate

Nu este singurul contract major raportat de o firmă listată pe piața AeRO. Foraj Sonde Videle (FOJE) a încheiat, de asemenea, la finele lunii trecute, o înțelegere cu Romgaz. Valoarea contractului este de 20,95 milioane lei, iar durata acestuia este de 352 de zile.

Sunt bani care cântăresc încă și mai mult în viața companiei, având în vedere dimensiunea acesteia. Foraj Sonde a realizat în 2023 o cifră de afaceri netă de 140,32 milioane lei și a obținut un rezultat net de 19,20 milioane lei.

Acționar majoritar, cu o participație de 83,64% din titluri este Sever-Florian Raicu. La ultimul preț, de 14,10 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a societății este de 159,70 milioane lei (32,09 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
prospectiuni
foraj sonde
romgaz
bvb
bursa
aero
gaze naturale