Liderul de pe piața românească de foraj, societatea Dafora, va rămâne fără amplasamentul de la Mediaș. Aflată în procedură de faliment, lichidatorul societății a anunțat vânzarea a două locații ale Dafora prin licitație publică.
Încercările de a comercializa baterii cu stare solidă pentru vehicule electrice sunt în plină desfășurare, însă analiștii spun că marile companii auto ar putea fi pe punctul de a se orienta către un alt tip de știință transformatoare, relatează CNBC.
Instanța de judecată a respins definitiv solicitarea de suspendare a deciziei din vară de intrare în faliment a Laminorul Danube Metallurgical Enterprise SRL (LDME), compania care deține în prezent activele combinatului siderurgic de la Oțelu Roșu din județul Caraș Severin, cu tradiție de peste 220 de ani în industria de profil.
În perioada de vârf de activitate, în cadrul întreprinderii lucrau peste 12.000 de angajați
Aflat la Paris, unde Dacia a prezentat în premieră modelul Bigster, alături de celelalte automobile ale mărcii, Mihai Bordeanu, șeful acestei mărci în regiunea Europa de Sud-Est, a discutat cu jurnaliștii prezenți la standul brandului românesc despre toate noutățile prezentate, dar și despre evoluția fabricii pe care o conduce în România. Printre subiectele atinse a fost și creșterea prețului la energie în țara noastră, acesta fiind de altfel unul dintre marile costuri ale unui constructor de mașini.
Cu un volum total de gaze naturale estimat la 100 miliarde metri cubi, Neptun Deep va transforma România în cel mai mare producător de gaze naturale din Uniunea Europeană.
Miniștrii Energiei din țările Uniunii Europene, reuniți la începutul săptămânii la Luxemburg, au susținut poziții divergente cu privire la măsurile care ar trebui adoptate pe termen scurt pentru contracararea scumpirilor bruște masive de pe piețele angro spot, relatează presa internațională.
Gigantul american Amazon a încheiat un acord cu Energy Northwest, un consorțiu de 29 de districte de utilități publice și municipalități din Washington, pentru a dezvolta patru reactoare care vor genera împreună aproximativ 320 MW de energie electrică începând cu începutul anilor 2030.
Autoritățile justifică întârzierea aplicării unei prevederi din Legea petrolului ce datează din 2014 inclusiv prin decesul unui coordonator al studiului comandat în vederea elaborării metodologiei de stabilire a redevenței pe veniturile terminalelor petroliere care nu se află în proprietatea statului român.
Operatorul sistemului energetic al Republicii Moldova, Moldelectrica, a finalizat lucrările de instalare a unei celule noi de racord la stația de transformare de 110/35/10 kV Gotești de peste Prut, pentru întărirea interconexiunii cu sistemul energetic românesc, prin intermediul liniei electrice aeriene de 110 kV Fălciu (România) – Gotești, și creșterea capacității de import de energie din România a Basarabiei.