Energie

FOTO Photon Energy își extinde portofoliul de producător independent de energie din România la peste 50 MWp

FOTO Photon Energy își extinde portofoliul de producător independent de energie din România la peste 50 MWp

18 oct 2024

Photon Energy N.V. anunță că Photon Energy Engineering Romania S.R.L. – subsidiara românească a Grupului dedicată serviciilor de inginerie, achiziții și construcții (EPC) – a finalizat și conectat la rețea o altă centrală electrică fotovoltaică pe piața din România. Aceasta are o capacitate de producție de 3,2 MWp.

  • Germania ia măsuri de consolidare a industriei eoliene interne, în contextul concurenței chineze
    Germania ia măsuri de consolidare a industriei eoliene interne, în contextul concurenței chineze
    18 oct 2024

    Germania planifică acordarea de garanții de stat pentru producția de energie eoliană, ca parte a unui pachet de măsuri pentru a stimula industria eoliană, pe fondul preocupărilor guvernelor și companiilor europene cu privire la avântul companiilor chineze în acest sector, transmite Reuters.

  • Instalații de stocare de energie de peste 130 MWh, finanțate cu bani UE nerambursabili din PNRR
    Instalații de stocare de energie de peste 130 MWh, finanțate cu bani UE nerambursabili din PNRR
    17 oct 2024

    Ministerul Energiei a semnat primele 2 contracte de finanțare, cu fonduri UE nerambursabile din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a unor proiecte de construire și montare de instalații de stocare de energie electrică, în baza unei scheme de ajutor de stat cu buget total de peste 103 milioane euro.

  • OMV Petrom a abandonat sute de sonde
    OMV Petrom a abandonat sute de sonde
    17 oct 2024

    OMV Petrom a depus solicitări la Agențiile pentru Protecția Mediului din mai multe județe pentru a putea derula lucrări de abandonare aferente unor sonde de extracție. Cele mai multe astfel de sonde au primit deja acordul de mediu pentru astfel de lucrări de abandonare în județul Bihor, în zona Suplacu de Barcău, apreciat în urmă cu 10 ani drept cel mai bogat zăcământ petrolier al României.

  • Prima fabrică românească de panouri fotovoltaice cu bani UE nerambursabili din PNRR
    Prima fabrică românească de panouri fotovoltaice cu bani UE nerambursabili din PNRR
    17 oct 2024

    Ministerul Energiei a semnat primul contract de finanțare cu fonduri UE nerambursabile din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a unui proiect de construire a unei unități de fabricație de panouri fotovoltaice în România.

  • Maghiarii de la MOL și turcii de la TPAO se aliază pentru a explora și produce hidrocarburi, inclusiv în Europa Centrală și de Est
    Maghiarii de la MOL și turcii de la TPAO se aliază pentru a explora și produce hidrocarburi, inclusiv în Europa Centrală și de Est
    17 oct 2024

    Grupul maghiar MOL, prezent și în România atât printr-o rețea de benzinării, dar și în sectorul upstream, a semnat un memorandum de înțelegere cu Turkish Petroleum Corporation (TPAO) la Istanbul pentru a coopera în calitate de parteneri strategici în explorarea și producția de hidrocarburi, inclusiv în Europa Centrală și de Est.

  • Rusia blochează o companie-cheie din Republica Moldova, responsabilă de alimentarea cu gaze a populației
    Rusia blochează o companie-cheie din Republica Moldova, responsabilă de alimentarea cu gaze a populației
    17 oct 2024

    Compania Moldovagaz, al cărei acționar principal e gigantul rus Gazprom, a rămas fără conducere, în condițiile în care deja de trei săptămâni „partea rusă blochează numirea” noii conduceri a companiei. Anunțul a fost făcut joi de membrul Consiliului de Observatori de la „Moldovagaz”, Sergiu Tofilat, care a spus că Moldovagaz trebuie să procure gaz pentru sezonul de iarnă (ianuarie-aprilie), însă procesul e blocat pentru că nu are cine lua decizii, potrivit Rador Radio România.

  • Termoenergetica București începe probele la cald
    Termoenergetica București începe probele la cald
    17 oct 2024

    Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunță că, în cursul nopții de 18 spre 19 octombrie (vineri spre sâmbătă) vor începe probele la cald pentru consumatorii urbani din Capitală. Probele se vor desfășura progresiv, având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare și starea conductelor, precum și lucrările desfășurate în diverse zone ale orașului.

  • Prețurile la curentul electric: dezbatere în UE pornită de Grecia, România și Bulgaria
    Prețurile la curentul electric: dezbatere în UE pornită de Grecia, România și Bulgaria
    17 oct 2024

    Miniștrii Greciei, Bulgariei și României au plecat de la Consiliul UE al miniștrilor Energiei cu o promisiune din partea Comisarului pentru Energie, Kadri Simson, aflat la final de mandat, de a se continua discuțiile în cazul în care va reapărea fenomenul prețurilor foarte ridicate la energie în regiunea Europei de Sud-Est. Solicitarea comună a celor trei miniștri ca un mecanism pe termen scurt de impozitare a profiturilor excesive pe piața angro să poată fi activat automat în anumite condiții pentru a subvenționa consumatorii, deși a ocupat o mare parte a ședinței Consiliului, nu a rezonat cu opiniile omologilor din alte țări.

  • Sute de mineri și energeticieni din CEO protestează în București, nemulțumiți de noua lege a pensiilor
    Sute de mineri și energeticieni din CEO protestează în București, nemulțumiți de noua lege a pensiilor
    17 oct 2024

    Federația Națională Mine Energie, reprezentativă la nivelul Complexului Energetic Oltenia (CEO), și Federația Sindicală a Siderurgiștilor METAROM, afiliate la CNS Cartel ALFA, organizează astăzi un miting în fața Guvernului României.