China și Arabia Saudită au fost principalele destinații pentru exporturile rusești de păcură și motorină sub vacuum (VGO) în iuliepotrivit traderilor și datele LSEG, citate de Reuters.
Finanțarea va fi solicitată în baza noului Regulament european de instituire a unui cadru pentru asigurarea aprovizionării sigure și durabile cu materii prime critice (Critical Raw Materials Act – CRMA).
Cel mai mare consumator de gaze din România, Azomureș, a fost din nou închis, situație care, și pe fondul prăbușirii consumului curent și al gradului ridicat de umplere a depozitelor, face ca de câteva zile România să exporte peste 25 GWh - sau 10% din producția internă - către Ungaria, Republica Moldova și Ucraina, în pofida înmagazinărilor de peste 100 GWh/zi. Singura destinație pe termen mediu a producției interne rămâne exportul.
Turbinele eoliene și panourile solare au depășit combustibilii fosili și au generat, în premieră, 30% din energia electrică a Uniunii Europene, în prima jumătate a anului.
Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunță oprirea apei calde la sute de blocuri situate în toate sectoarele Capitalei, pentru efectuarea unor lucrări de înlocuire, modernizare și de reparații pe conductele rețelei termice.
Programul Open Labs de la Toyota a fost creat pentru a promova startup-uri inovatoare din domenii importante, pe care să le pună în contact cu unități ale afacerilor Toyota. În septembrie vor fi prezentate la Paris primele inovații selectate în domeniile mobilității și energiei.
Ofensivă din primăvară a Rusiei, care a atacat infrastructura energetică a Ucrainei, inclusiv instalații de pompare pentru stocarea gazului, a făcut ca volumele depozitate în Ucraina de companiile europene în iunie și iulie să se reducă la doar o zecime din cantitățile stocate în aceeași perioadă a anului trecut.
Societate care a găsit cumpărător pentru microcentralele sale din zona Suceava, Electromagnetica vine cu un bilanț-dezastru la S1 adus inclusiv de impasul din zona activităților sale energetice.
OMV Petrom, sigurul mare jucător privat prezent pe piața de echilibrare, unde prețurile au explodat pur și simplu în ultimul timp, ajungând să depășească și 15.000 lei/MWh, are o cotă cuprinsă între 10-20% pe acest segment, în funcție de vreme, care afectează hidraulicitatea. Ceilalți 3 mari jucători de pe această piață, Hidroelectrica, Complexul Energetic Oltenia și Electrocentrale Craiova sunt companii controlate de statul român.
El pregătește, prin 2 firme pe care le controlează, un proiect de centrală electrică eoliană și unul de parc fotovoltaic.