China și Arabia Saudită, principalii cumpărători de păcură rusească

China și Arabia Saudită, principalii cumpărători de păcură rusească
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 aug 2024

China și Arabia Saudită au fost principalele destinații pentru exporturile rusești de păcură și motorină sub vacuum (VGO) în iuliepotrivit traderilor și datele LSEG, citate de Reuters.

Exporturile rusești de păcură și VGO pe mare au crescut luna trecută cu 7% față de iunie, până la aproximativ 4,05 milioane de tone metrice, ajutate de finalizarea întreținerii sezoniere a rafinăriilor rusești.

Urmărește-ne și pe Google News
Gheorghe Hagi vrea să renunțe la majoritatea acțiunilor de la Farul CITEȘTE ȘI Gheorghe Hagi vrea să renunțe la majoritatea acțiunilor de la Farul
Evenimente
>31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Capacitatea de rafinare primară a petrolului scoasă din funcție a Rusiei a fost de 2,5 milioane de tone în iulie, sub nivelul din iunie cu aproximativ 44%, conform calculelor Reuters bazate pe date din surse din industrie, scrie News.ro.

De când embargoul complet al Uniunii Europene asupra produselor petroliere rusești a intrat în vigoare în februarie 2023, țările din Asia au fost principala destinație pentru aprovizionarea cu păcură și VGO a Rusiei.

În iulie, livrările directe de păcură și VGO din porturile ruse către China au crescut cu 18% față de luna anterioară, până la 0,7 milioane de tone.

China importă păcură și VGO pentru rafinarea materiei prime, punându-le în comun cu țițeiul Urals, potrivit surselor din piață.

Încărcările către Arabia Saudită aproape s-au dublat din iunie, la 0,7 milioane de tone, fiind în mare parte destinate centralelor energetice în timpul sezonului cald de vară, când consumul de energie este la vârf, arată calculele Reuters și datele LSEG.

Cât a avansat într-un an conducta ce va prelua gazele naturale din cel mai mare zăcământ românesc din Marea Neagră CITEȘTE ȘI Cât a avansat într-un an conducta ce va prelua gazele naturale din cel mai mare zăcământ românesc din Marea Neagră

Livrările rusești de păcură și VGO către India au scăzut cu 7% în iulie, la 0,48 milioane de tone, în timp ce livrările de produse petroliere ”murdare” către Fujairah au crescut la 320.000 tone, de la 200.000 tone, și către Turcia la 264.00 tone, de la 95.500 tone.

Exporturile de păcură și VGO către Coreea de Sud din porturile Rusiei de la Pacific au crescut la 118.000 de tone, de la 36.200 de tone în iunie, au arătat datele de transport maritim.

Aproximativ 295.000 de tone de VGO și păcură încărcate în porturile rusești în iulie au fost încărcate de la navă la navă lângă Grecia și Malta. Majoritatea acestor mărfuri ajung în Asia, au spus surse din piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
arabia saudită
păcură rusească