Repornirea primei unități a centralei de la Cernavodă, care luni s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național (SEN), se amână din nou, până mâine, 29 august, ora 01:00, potrivit Tranelectrica.
Cei doi actori-cheie ai căldurii și apei calde din Capitală abia au lansat o licitație pentru a contracta servicii de consultanță, asistență și reprezentare juridică, financiare și de evaluare necesare pentru realizarea fuziunii.
OMV Petrom, cel mai mare producător de hidrocarburi și carburanți din țară, totodată producător de energie electrică, preia companiile Intertrans Karla, Bridgeconstruct și ATS Energy, producători de energie electrică din surse regenerabile, tranzacția fiind în analiza Consiliului Concurenței.
Premierui Ciolacu l-a sunat pe primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, cei doi stabilind să se întâlnească pentru a găsi soluții la problema termoficării diun București, unde jumătate din blocuri nu au apă caldă.
România importă o cantitate de peste 2.000 de MW de electricitate, echivalentă cu o treime din consumul național, pe fondul opririi unui reactor de la Cernavodă și al unei producții reduse de energie din surse regenerabile.
Exporturile norvegiene de gaze naturale prin conducte către Europa s-ar putea apropia în acest an de un record istoric atins în 2017, după ce au crescut cu 10% până acum în 2024, în urma unei scăderi în 2023, a declarat șeful operatorului de sistem Gassco pentru Reuters.
Prețurile petrolului au scăzut cu aproximativ 2% din cauza temerilor că o creștere economică mai lentă în SUA și China ar putea reduce cererea de energie, mai ales după ce prețurile au crescut cu peste 7% în ultimele trei zile, transmite Reuters.
Principala sursă de finanțare a noii Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Minier, Petrolier și al Stocării Geologice a Dioxidului de Carbon (ANRMPSG), fosta ANRM, prevăzută de ordonanța de urgență de înființare a instituției, adoptată la finalul lunii iunie, este neconstituțională, avertizează industria românească a materialelor de construcții.
Alu Menziken este unul dintre marii consumatori industriali de energie din România, beneficiind și de sprijin de stat pentru acoperirea unei părți din costurile certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră (CO2) incluse în prețul electricității.
Puterea termică instalată a CET Progresu este de 250 Gcal/h, iar cea electrică – de 110 MW.