Ciolacu a vorbit la telefon cu Nicușor Dan, pentru a găsi soluții de funcționare a sistemului de termoficare din București: Pasarea răspunderii de la unul la altul nu este o soluție

Ciolacu a vorbit la telefon cu Nicușor Dan, pentru a găsi soluții de funcționare a sistemului de termoficare din București: Pasarea răspunderii de la unul la altul nu este o soluție
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2024

Premierui Ciolacu l-a sunat pe primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, cei doi stabilind să se întâlnească pentru a găsi soluții la problema termoficării diun București, unde jumătate din blocuri nu au apă caldă.

”Vedem cu toții că în București este o situație gravă cu rețeaua de termoficare. Jumătate din oraș nu are apă caldă. Astăzi de dimineață am vorbit cu domnul primar general al Capitalei, Nicuor Dan, și am convenit ca, împreună și cu ministrul Energiei, în perioada următoare să avem întâlniri și să găsim soluțiile cele mai bune pentru a debloca acest lucru. Cred cu tărie, când este vorba de viața oamenilor, trebuie să colaborăm și nu contează culoarea politică, iar pasarea răspunderii de la unul la altul nu cred că este o soluție”, a spus Marcel Ciolacu.

Urmărește-ne și pe Google News
Intervenție în plină secetă - Suspendare până la finalul anului viitor la anumite credite și la executările silite ale fermierilor din România CITEȘTE ȘI Intervenție în plină secetă - Suspendare până la finalul anului viitor la anumite credite și la executările silite ale fermierilor din România
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Electrocentrale București a anunțat că a oprit marți după-amiază una din cele două centrale care funcționau pe timpul verii, respectiv CET Progresu. Aceasta, în urma unei avarii în rețeaua de termoficare, care afectează acum 4.500 de blocuri din toate sectoarele.

Potrivit aplicației Termoenergetica, doar 51% din sistemul de termoficare din Capitală se află în stare de funcționare normală, arată Hotnews.

Mai exact, o treime din imobilele din Capitală nu aveau apă caldă (2.996, din totalul de 9.283 imobile), iar în cazul a 1.542 de imobile funcționarea serviciului de furnizare a apei calde era deficitară.

Ciolacu a vorbit la telefon cu Nicușor Dan, pentru a găsi soluții de funcționare a sistemului de termoficare din București: Pasarea răspunderii de la unul la altul nu este o soluție

ULTIMA ORĂ Guvernul român începe negocierile pentru cumpărarea portului strategic din Republica Moldova CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul român începe negocierile pentru cumpărarea portului strategic din Republica Moldova

"Avaria s-a produs în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica București. Nu există nicio avarie la CET Progresu, aparținând ELCEN. Responsabilitatea privind sistarea apei calde în mai multe zone din București ca urmare a producerii avariei intră exclusiv în sarcina Termoenergetica. Oprirea forțată a CET Progresu este o consecință a incapacității tehnice a  Termoenergetica de a asigura parametrii minimi necesari functionarii corespunzătoare a centralei termoelectrice Progresu.

CET Progresu va fi repornită  mâine dimineață, dacă vor fi asigurate condițiile tehnice care să permită funcționarea în siguranță a agregatelor", este mesajul ELCEN.

Electrocentrale București (ELCEN), cel mai mare producător de energie termică pentru sistemul centralizat de încălzire și apă caldă din Capitală, controlat de Ministerul Energiei, a anunțat că a fost obligat să oprească centrala CET Progresu, din cauza problemelor din rețeaua de transport și distribuție a agentului termic operată de Termoenergetica, deținută de autoritatea locală bucureșteană.

Puterea termică instalată a CET Progresu este de 250 Gcal/h, iar cea electrică – de 110 MW.

″CET Progresu a fost oprită marți, ora 14.20, din cauza unei avarii survenite în jurul orei 13.00 în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica București″, a anunțat ELCEN.

Termoenergetica nu a transmis nimic deocamdată pe această temă. Anterior, transmisese că sute de blocuri din Sectorul 5 rămân fără apă caldă ca urmare a unor lucrări la conducte.

DOCUMENT Guvernul pregătește exproprieri pentru o hidrocentrală gândită încă din regimul comunist CITEȘTE ȘI DOCUMENT Guvernul pregătește exproprieri pentru o hidrocentrală gândită încă din regimul comunist

Potrivit ELCEN, avaria produsă în rețeaua de termoficare a avut repercusiuni și asupra instalațiilor din CET Progresu.

″Deși echipele ELCEN au făcut toate eforturile de a menține centrala în funcțiune, Termoenergetica nu a reușit să asigure sarcina termică minimă, ceea ce a condus la oprirea forțată a CET Progresu″, a mai arătat producătorul.

ELCEN a explicat că CET Progresu nu poate opera din punct de vedere tehnic sub parametrii minimi de funcționare, întrucât această situație presupune un ″regim de funcționare anormal, extrem de periculos″, ce poate conduce la ″avarierea gravă″ a echipamentelor energetice din cadrul centralei, cu ″risc major de indisponibilizare a acestor agregate și impact critic asupra activității ELCEN″.

″CET Progresu va rămâne închisă până când Termoenergetica va lua toate măsurile tehnice și organizatorice care se impun pentru a asigura sarcina termică minimă corespunzătoare unui regim de funcționare acceptabil″, a conchis ELCEN.

viewscnt
Afla mai multe despre
ciolacu
nicușor dan
. telefon
soluții
termoficare
avarie termoenergetica
cet progresu elcen
căldură apă caldă bucurești