CET Progresu a fost repornită miercuri seara, Termoenergetica reușind să asigure condițiile tehnice care să permită funcționarea corespunzătoare a centralei, informează Electrocentrale București.
Compania Municipală Termoenergetica București anunță că echipele operative au restabilit parametrii minim tehnici necesari pentru repornirea CET Progresu, astfel că, pe măsură ce va crește temperatura agentului termic din centrală, alimentarea punctelor termice va reveni la normal în maximum 24 de ore.
Prețul orar al energiei electrice tranzacționate pe piața pentru ziua următoare (PZU), operată de OPCOM, a atins un nivel de 3.800 de lei/MWh, în urma închiderii accidentale a unei unități a centralei nucleare de la Cernavodă, a cărei resincronizare la sistemul național a fost amânată deja de 4 ori, și a producției scăzute de energie regenerabilă.
Warren Buffett pariază 35 de miliarde de dolari pe o soluție de energie regenerabilă „încă nedovedită”
Comitetul de reglementare al ANRE a decis, ca măsură pentru temperarea prețurilor de dezechilibru, utilizarea de către operatorul de transport și de sistem (OTS) a conceptului de cerere elastică.
Consumatorii europeni vor plăti prețuri mai mari dacă Kievul nu va fi de acord să prelungească acordul privind tranzitul gazului rusesc prin Ucraina, după ce acesta va expira la 31 decembrie, a transmis Kremlinul, potrivit Reuters.
Ministerul Energiei va finanța o nouă schemă de sprijin pentru stocarea în baterii, care vor ajuta la echilibrarea sistemului energetic național și vor permite să beneficiem de energia regenerabilă și atunci când nu bat vântul sau soarele, a anunțat Ministrul Energiei, Sebastian Burduja.
Repornirea primei unități a centralei de la Cernavodă, care luni s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național (SEN), se amână din nou, până mâine, 29 august, ora 01:00, potrivit Tranelectrica.
Cei doi actori-cheie ai căldurii și apei calde din Capitală abia au lansat o licitație pentru a contracta servicii de consultanță, asistență și reprezentare juridică, financiare și de evaluare necesare pentru realizarea fuziunii.
OMV Petrom, cel mai mare producător de hidrocarburi și carburanți din țară, totodată producător de energie electrică, preia companiile Intertrans Karla, Bridgeconstruct și ATS Energy, producători de energie electrică din surse regenerabile, tranzacția fiind în analiza Consiliului Concurenței.