Grupul de furnizare, distribuție și producție de energie electrică Electrica SA, listat la Bursa de Valori București și la care Ministerul Energiei este cel mai mare acționar, cu 49,8% din capital, a raportat un profit net de 102,1 milioane lei pe primul semestru al anului, cu 28,3% mai mic decât cel consemnat în perioada similară din 2023.
Hidroelectrica a inițiat o licitație pentru servicii de asigurare de răspundere civilă a administratorilor și directorilor (membrii Consiliului de Supraveghere și ai Directoratului, inclusiv președinții), poliță de tip D&O (Directors & Officers Liability), pe o perioadă de 12 luni.
Grupul Premier Energy, listat la Bursa de Valori București (BVB) și controlat indirect de omul de afaceri ceh Jiri Smejc, și-a majorat deținerea la operatorul centralei în cogenerare din municipiul Făgăraș.
În competiție a rămas o singură ofertă, depusă de un consorțiu de companii românești. Data limită de evaluare a acesteia, din punct de vedere tehnic și financiar, este 10 septembrie.
Urleasca Wind Farm SRL, vehicul juridic controlat de BIG Energia Holdings, divizia de investiții în energie regenerabilă a dezvoltatorului imobiliar israelian BIG Shopping Centers, este aproape de startul construirii unui parc eolian în județul Brăila, cu putere instalată de 102 MW, fiind pe cale să obțină ultimele autorizații necesare.
Chimcomplex SA, parte a grupului de companii controlat de omul de afaceri Ștefan Vuza, a depus singura ofertă la licitația de delegare prin concesiune a serviciului public de alimentare centralizată cu energie termică din Municipiul Iași, organizată de autoritatea locală.
Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă, cu putere instalată de 700 MW, s-a deconectat automat astăzi de la Sistemul Energetic Național (SEN), cu puțin înainte de ora 12.
E.ON Energie România a înregistrat o creștere explozivă a cererii de soluții de răcire, în luna iulie, cu un record de peste 3.000 de soluții de răcire achiziționate de clienți, mai mult decât dublu față de aceeași perioadă a anului trecut, pe fondul temperaturilor extreme și valurilor de caniculă. Totodată, cu circa 2.200 de instalări, în medie 100 pe zi lucrătoare, în iulie 2024 s-a atins un record și în această privință, numărul instalărilor fiind cu 100% mai mare față de iulie 2023.
Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunță că se vor efectua lucrări de înlocuire, modernizare și de reparații pe conductele rețelei termice, în zone din sectoarele 1, 2, 3 și 6 din Capitală.
Contracte de furnizare de energie cu prețuri dinamice, necunoscute în avans, indexate la cotațiile spot de pe piața angro, care fluctuează de la oră la oră, au avut anul trecut doar unii consumatori industriali, noncasnici, de curent electric, ponderea numerică a acestora în totalul acestei categorii de clienți fiind de numai 0,16%.