Percheziții la birourile LafargeHolcim din Franța. Compania, cu operațiuni și în România, este anchetată pentru legături indirecte cu gruparea teroristă Stat Islamic

Percheziții la birourile LafargeHolcim din Franța. Compania, cu operațiuni și în România, este anchetată pentru legături indirecte cu gruparea teroristă Stat Islamic
scris 14 nov 2017

Autoritățile francize au percheziționat astăzi birourile din Franța ale companiei LafargeHolcim, prezentă și în România, ca parte a unei investigații privind afacerile gigantului din domeniul materialelor de cosntrucție în Siria. Compania franco-elvețiană ar fi finanțat indirect organizația teroristă Stat Islamic din dorința de a putea continua activitatea în fabrica din Siria, potrivit Reuters.

Anul acesta, Franța a deschis o anchetă judiciară pentru a investiga anumite plăți din partea companiei franceze Lafarge către grupuri armate din Siria, în perioada 2012-2014, pentru a se asigura că fabrica din această țară își va putea continua activitatea.

Urmărește-ne și pe Google News

În 2015, Lafarge a fuzionat cu grupul elvețian Holcim, formând gigantul LafargeHolcim, cel mai mare producător de material de construcții din lume.

În aprilie, directorul general al LafargeHolcim, Eric Olsen, a demisionat din cauza investigațiilor. Plecarea lui Olsen a avut loc după ce LafargeHolcim a recunoscut că a încheiat aranjamente ”inacceptabile” pentru a asigura în perioada 2012-2014 continuitatea și securitatea unei fabrici de ciment din Siria, o țară devastată de un război sângeros.

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Damen preia Șantierul Naval Daewoo din Mangalia pentru circa 26 milioane dolari CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Damen preia Șantierul Naval Daewoo din Mangalia pentru circa 26 milioane dolari

Inaugurată în 2010, fabrica de ciment de la Jalabiya, în nordul Siriei, a fost cumpărată în 2007 de către francezii de la Lafarge, care au fuzionat între timp cu elvețienii de la Holcim.

În România, grupul LafargeHolcim deține două fabrici de ciment, în Câmpulung și Aleșd, o stație de măcinare și un terminal de ciment la Turda, 14 stații ecologice de betoane, 3 stații de agregate, 2 stații de lianți speciali și un terminal de ciment în București. În vară, compania a inaugurat un nou terminal de ciment, pentru a deservi șase județe din Moldova, în municipiul Roman, în urma unei investiții de 12,5 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
lafargeholcim
isis
stat islamic
teroristi
siria
grupari armate
razboi
lafarge
percheziti
ancheta
ciment