Vast Resources plătește 1 milion de euro pentru a deveni acționar unic la mina de la Mănăila

Vast Resources plătește 1 milion de euro pentru a deveni acționar unic la mina de la Mănăila
scris 23 mar 2017

Britanicii de la Vast Resources, care dețineau până acum o participație de 50,1% la Sinarom Mining Group, proprietarul proiectul minier de la Mănăila, au cumpărat acțiunile rămase la această companie, de la omul de afaceri chinez Ni Jin Ming, pentru  aproximativ 1 milion de euro. Plata va fi realizată în două etape, până la 30 aprilie.

Compania a anunțat că, în prezent, are discuții legate de alte tranzacții în România, care ar putea include crearea unei companii mixte (joint venture) cu scopul de a crește producția la mina de la Mănăila și a susține, totodată, activitatea la proiectele mai noi, de laPiciorul Zimbrului și Măgura Neagră, aflate în apropiere de Mănăila.

Urmărește-ne și pe Google News

„Credem că structura simplificată a acționariatului va fi benefică pentru evoluția minei, în special în ceea ce privește posibila înființare a unei companii mixte alături de un partener, dar și oprtunitățile de finațare, în contextul în care continuăm să ne concentrăm pe expansiunea carierei și analizăm potențialul de dezvoltare al perimetrelor adiacente, de la Piciorul Zimbrului și Măgura Neagră, ca parte a unui nou complex metalurgic”, spune Roy Pitchford, directorul general al companiei britanice.

Pe lângă proiectul minier Mănăila din județul Suceava, Vast Resources deține și 80% din mina polimetalica de la Băița, județul Bihor, pentru care așteaptă obținerea licenței de exploatare de la ANRM.

EXCLUSIV Producătorii de energie regenerabilă vor avea rate ale rentabilității cuprinse între 3 și 8,4% CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Producătorii de energie regenerabilă vor avea rate ale rentabilității cuprinse între 3 și 8,4%

Britanicii au anunțat marți că au descoperit, la mina din Băița Plai, județul Bihor, după activități de forare, cantități mai mari de metale, inclusiv argint, decât estimaseră inițial.

În comparație cu primele estimări, noile cifre anunțate de Vast Resources arată o creștere de 12% a cantității de cupru/tonă de minereu procesat, de 14% a cantității de zinc, de 84% la plumb și de 24% la argint, în ultimul caz ajungându-se la o cantitate de 9,15 g/tona de minereu procesat.

La finele lunii ianuarie, Vast Resources a anunțat că a atras o investiție strategică de 8 milioane de dolari prin vânzarea unei participații la minele de aur din Zimbabwe și contractarea unui împrumut, fondurile urmând să fie folosite pentru dezvoltarea operațiunilor din România. 

Anul trecut, Vast Resources a investit 5,5 milioane de dolari în România, în special în îmbunătățirea minei Mănăila, în mentenanța minei de la Băița Plai și în demararea procesului de ecologizare a iazurilor de decantare ale minei din județul Bihor.

În decembrie, compania  a anunțat că a obținut două noi licențe de prospectare în România, pentru perimetrele Piciorul Zimbrului și Măgura Neagra (județul Bistrița-Năsăud), situate la câteva zeci de kilometri de mina Mănăila. Vast Resources intenționează să exploreze cele două noi perimetre în vederea dezvoltării eventualelor depozite de cupru și aur din zonă într-o sursă de minereuri pentru un nou complex metalurgic.

viewscnt
Afla mai multe despre
vast resources
mina
manaila
actionar
trazactie
baita
sinarom mining group
proiect minier