Cramele Recaș taie bugetul de promovare pentru Marea Britanie în contextul Brexitului

Cramele Recaș taie bugetul de promovare pentru Marea Britanie în contextul Brexitului
scris 22 mar 2017

Cramele Recaș, unul dintre cei mai mari producători de vin din România, și-a redus bugetul pentru promovarea pe piața din Marea Britanie și a majorat exporturile către alte state europene, pe fondul incertitudinilor privind evoluția pieței britanice în contextul Brexitului.

Momentan, producătorul român nu are în vedere reducerea exporturilor către Marea Britanie, însă elaborează un plan de intervenție în contextul îngrijorărilor legate de introducerea unor taxe suplimentare post Brexit, ce se vor adăuga accizelor “uriașe” deja existente, spune unul dintre acționarii companiei, investitorul britanic Philip Cox.

Urmărește-ne și pe Google News

"Intenționăm să tăiem semnificativ din bugetul pentru promovarea în Marea Britanie, ceea ce înseamnă mai puține evenimente de presă pe această piață, finanțări mai mici pentru vizitele jurnaliștilor britanici în România și mai puține participări la târguri și festivale", a explicat Cox pentru portalul wine-searcher.

Producătorul de vin Cramele Recaș, profit în creștere cu 24% CITEȘTE ȘI Producătorul de vin Cramele Recaș, profit în creștere cu 24%

Cramele Recaș, grup deținut de Philip Cox și de Elvira Cox (30%), de Gheorghe și Lia Iova (31%) și de Ioan și Maria Georgiu (31%), administrează aproximativ 1.100 de hectare de viță-de-vie și produce peste 10 milioane sticle de vin pe an, din care aproximativ jumătate merg la export, în principal în Marea Britanie, Olanda, Germania și SUA.

Vinurile produse la Recaș (județul Timiș) și Miniș (județul Arad) sunt vândute în Marea Britanie de retaileri precum Aldi, Tesco,  Marks & Spencer, Asda sau Majestic.

Concomitent cu reducerea bugetului pentru Marea Britanie, Cramele Recaș a majorat alocările pentru promovarea pe alte piețe europene, printre care Germania, Olanda, Scandinavia și Europa de Est, spune Cox.

Britanicul estimează că devalorizarea lirei sterline declanșată de votul de la referendumul din iunie anul trecut reprezintă doar "vârful aisbergului", iar moneda va continua să piardă teren în fața rivalilor.

De vină este actuala stare de incertitudine în contextul Brexitului, dar și moralul scăzut în rândul celorlalți membri UE. Românii, care s-au alăturat blocului comunitar în urmă cu 10 ani, au fost "șocați și dezamăgiți de votul britanicilor", pe care îl consideră "un act de trădare", susține Cox. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cramele recas
marea britanie
promovare
buget
brexit
exporturi