Tranzacție - Cel mai mare grup de servicii B2B din Grecia semnează prima achiziție a unei companii românești

Tranzacție - Cel mai mare grup de servicii B2B din Grecia semnează prima achiziție a unei companii românești
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 18 iul 2024

ICAP, cel mai mare grup de servicii B2B din Grecia, prezent și în România, preluat anterior de CRIF, companie italiană specializată în birouri de credit, informații de business și soluții digitale pentru afaceri, semnează acum prima achiziție pe piața locală, preluând compania clujeană Company Data, plaformă de date financiare.

În 2021, Profit.ro a anunțat că CRIF, companie italiană specializată în birouri de credit, informații de business și soluții digitale pentru afaceri, cumpără ICAP, cel mai mare grup de servicii B2B din Grecia, prezent și în România.

Urmărește-ne și pe Google News

ICAP, care furnizează informații de business și servicii de evaluare a riscului de credit, a fost fondată în 1964. Grupul este activ și în afara pieței grecești, având o prezență puternică în România, Bulgaria și Cipru.

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

Pe piața locală, compania este prezentă din 2008.

Serviciile de risc de credit ale ICAP furnizează acces la date comerciale și financiare bazate pe ICAP DATA BANK, cea mai mare bază de date de afaceri din Europa de Sud-Est, care acoperă 8,7 milioane de companii din 4 țări (Bulgaria, Grecia, România și Cipru). În plus, în calitate de membru al rețelei Dun & Badstreet, ICAP furnizează acces la informații despre 300 de milioane de companii din circa 190 de țări.

Din 2007, South Eastern Europe Fund al Global Finance a devenit cel mai mare acționar al ICAP. La tranzacție a participat și Coface, care a preluat un pachet minoritar.

EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani

CRIF a fost înființată în 1988 în Bologna și operează, în prezent, pe patru continente (Europa, Africa, America și Asia). Compania este lider european în sectorul informațiilor bancare.

Serviciile CRIF sunt utilizate de 10.500 de instituții financiare, 600 de companii de asigurări, 82.000 de companii și 1 milion de consumatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
icap
crif
informatii credit
servicii de credit
risc de credit
date afaceri