Decizia britanicilor de a părăsi Uniunea Europeană a dus la apariția unor poziții noi la marile companii din Marea Britanie, corporațiile căutând manageri de Brexit, care să elaboreze și aplice planuri de supraviețuire după votul Marii Britanii în favoarea desprinderii de blocul comunitar.
În general, companiile angajează astfel de persoane pe o perioadă determinată, de la 3 la 9 luni, iar candidații ideali sunt persoane cu experință internațională, care au ocupat funcții de conducere la companii mari, spun specialiștii în recrutare contactați de Reuters.
Potrivit acestora, un astfel de expert este plătit cu până la 2.000 de lire sterline pe zi. Directorii cu experință în zona de risc sunt cei mai solicitați, unele companii căutând, totodată, persoane care au cunoștințe solide legate de fuziuni și achizții.
"Companiile ne spun că vor pe cineva care să elaboreze un plan de acțiune astfel încât să beneficieze de situație sau să gestioneze riscurile legate de Brexit", afirmă Robert Grimsey, director de marketing în cadrul firmei britanice de recrutare Harvey Nash Group.
CITEȘTE ȘI Goldman Sachs îl instalează la conducerea subsidiarei din Londra pe Barroso, ex-președinte al Comisiei Europene, pentru BrexitGrimsey spune că solicitările vin atât din partea companiilor britance, cât și a celor internaționale cu operațiuni în Regatul Unit, dar a refuzat să precizeze câte astfel de cereri au fost primite până acum la firma pe care o reprezintă.
"Ne așteptăm la o perioadă aglomerată pentru firmele de consultanță, pentru că toate companiile au nevoie de un plan. Avem nevoie de oameni inteligenți care să analizeze situația”, spune și James Callander, director la firma de consultanță în recrutare Freshminds din Londra.
Pe lângă manageri de Brexit, decizia Marii Britanii de a se desprinde de UE se reflectă și în creșterea cererii de avocați, consultanți financiari și experți în comunicare din partea companiilor care sunt expuse la riscuri asociate ieșirii Regatului Unit din blocul comunitar, potrivit Confederației din domeniul recrutării, un organism britanic care reprezintă principalele firme de recrutare.
Totodată, companiile sunt dispuse să plătească salarii mai mari decât până acum pentru cei care ocupă astfel de poziții.