Purcari Wineries lansează compania Vintech Innovations

Purcari Wineries lansează compania Vintech Innovations

Sursa foto: Olga Soloviova | Dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iul 2024

Compania Purcari Wineries a înregistrat Vintech Innovations, o nouă companie IT deținută integral de Grup și dedicată accelerării inițiativelor proprii de digitalizare

„Acesta este unul dintre primii pași pe care îi facem în călătoria noastră de digitalizare și inovație, călătorie care ne va permite să dezvoltăm noi capabilități digitale și de gestiune a datelor în cadrul grupului”, spune Anton Fortunatov, Chief Information Officer al Grupului.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Acțiunile europene continuă căderea, după scăderea puternică de pe Wall Street. Și Bursa București este pe roșu CITEȘTE ȘI FOTO Acțiunile europene continuă căderea, după scăderea puternică de pe Wall Street. Și Bursa București este pe roșu
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Compania a raportat pentru primele 3 luni o creștere de 9,13% a câștigului pretaxare EBITDA, la 23,07 milioane lei, de la 21,14 milioane lei în perioada similară a anului trecut.

Purcari Wineries (WINE) a realizat în primul trimestru venituri de 81,59 milioane lei, cu 10,96% mai mari decât cele de 73,33 milioane lei din exercițiul financiar precedent, iar costul acestor vânzări a urcat cu 13,13%, la 45,93 milioane lei, de la 40,60 milioane lei. Este o performanță obținută în contextul unei majorări de 13% a vânzărilor pe piața principală din România. Creșterea este de 22% pentru Moldova.

Rezultatul global total atribuibil acționarilor a avut un avans de 0,99%, la 17,38 milioane lei, de la 17,21 milioane lei. Pe întreg anul trecut, profitul atribuibil a fost de 60,36 milioane lei.

EXCLUSIV Inflația a scăzut la 5,8% în aprilie - surse CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Inflația a scăzut la 5,8% în aprilie - surse

La data de 31 martie, activele totale ale Purcari erau de 655,12 milioane lei, cu 1,55% mai mari decât cele de 645,11  milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În același interval de raportare, datoriile pe termen lung au coborât cu 0,30%, la 139,83 milioane lei, de la 140,26 milioane lei și datoriile curente au suferit un declin de 5,06%, la 131,90 milioane lei, de la 138,93 milioane lei. În cadrul ofertei publice de listare din februarie 2018, dar și ulterior acesteia, Purcari, a atras mai multe fonduri de investiții și  în acționariatul său dispersat. Ultima intrare importantă este cea a americanilor de la Firebird, care sunt specializați pe plasamente în spațiul ex-sovietic.

La BVB, titlurile Purcari au fost puternic lovite de la declanșarea conflictului din Ucraina, dar s-au înscris pe o traiectorie de recuperare masivă încă din primăvară. 

viewscnt
Afla mai multe despre
purcari
bvb
bursa
firebird