FOTO FintechOS primește o finanțare de 60 milioane dolari. Runda a fost condusă de fondurile Molten Ventures, Cipio Partners și BlackRock

FOTO FintechOS primește o finanțare de 60 milioane dolari. Runda a fost condusă de fondurile Molten Ventures, Cipio Partners și BlackRock

Sergiu Neguț (stânga) și Teodor Blidăruș (centru)

Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 30 mai 2024

FintechOS, startup fondat de Teodor Blidăruș și Sergiu Neguț, specializat în soluții pentru accelerarea transformării digitale a instituțiilor financiare, desprins în 2017 din compania locală Softelli­gence, a primit o finanțare de 60 de milioane de dolari, runda fiind condusă de Molten Ventures, Cipio Partners și BlackRock, alături de investitorii existenți EarlyBird VC, OTB VC și GapMinder VC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Noua rundă de finanțare consolidează poziția de lider de piață a FintechOS și vine în contextul în care compania înregistrează rezultate importante în business, inclusiv o creștere anuală de 40% și una de 170% a marjelor operaționale. Compania este în curs de a atinge pragul de rentabilitate în 2024, lucru care subliniază modelul său de afaceri solid.

"Niciunul dintre investitori nu are mai mult de 20% din acțiunile companiei, fapt ce face discuțiile foarte colaborative. Molten are cea mai mare participație dintre investitori pentru că a condus această finanțare și pe precedenta", a declarat Sergiu Neguț.

Ultima rundă de finanțare a avut loc în aprilie 2021 și s-a ridicat la 60 milioane de dolari. Finanțarea Seria B a fost condusă de fondul de investiții Draper Esprit, cărora li s-au alăturat Early Bird, OTB Ventures, Gapminder Ventures și Launchub. Earlybird Digital East Fund a participat, prin BERD, și la prima rundă de finanțare a startup-ului devenit gigant UiPath. Mai multe detalii AICI.

De la ultima sa rundă de investiții din 2021, FintechOS a înregistrat o creștere de peste 300% a veniturilor, atrăgând clienți cheie precum Société Générale, Admiral, Benenden Health, Avant Money și Vibrant Credit Union în sectoarele bancar și de asigurări din SUA, Marea Britanie, Europa continentală și zona Asia-Pacific (APAC).
Această creștere exponențială evidențiază cererea globală pentru soluțiile FintechOS.

Cele mai importante piețe pentru FintechOS sunt Marea Britanie, Europa continentală și SUA.

Compania este controlată integral de FintecOS Holding BV (Olanda), potrivit termene.ro.

Afacerile companiei au atins 86,9 milioane de lei în 2022, cu 61% mai mult față de 2021, potrivit ultimelor date publice.

Pierderile au scăzut cu 2% față de 2021, la 101,6 milioane de lei.

"Cifrele pentru 2023 nu le-am raportat încă la Ministerul Finanțelor Publice. Vă pot spune că business-ul a crescut în 2023, pierderea s-a diminuat semnificat și anticipăm că în acest an vom avea breakeven. Eficiența opeațională a crescut foarte mult în 2023", a afirmat Blidăruș.

El a adăugat că România reprezintă o parte importantă din veniturile companiei, în ultimii cinci ani FintechOS lucrând cu principalele instituții financiare de pe piața locală, printre care BRD – Groupe Société Générale, CEC Bank, Banca Transilvania și OMNIASIG Vienna Insurance Group.

viewscnt
Afla mai multe despre
fintechos
finanțare