FintechOS lansează angajări, după ce a primit o finanțare de 60 milioane dolari. Anul trecut a efectuat concedieri

FintechOS lansează angajări, după ce a primit o finanțare de 60 milioane dolari. Anul trecut a efectuat concedieri

Alexandra Stoiean, Vice President of People FintechOS

Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 12:32

FintechOS, companie fondată de Teodor Blidăruș și Sergiu Neguț, specializat în soluții pentru accelerarea transformării digitale a instituțiilor financiare, desprins în 2017 din compania locală Softelli­gence, are în plan să recruteze specialiști în vânzări pentru Europa de Vest, dar și experți în dezvoltare software în România.

Decizia vine după ce compania a atras o rundă de 60 de milioane de dolari anul acesta și este parte din planul companiei de a-și consolida poziția la nivel global și de a atinge pragul de break-even în 2024. Runda de finanțare a fost condusă de Molten Ventures, Cipio Partners și BlackRock, alături de investitorii existenți EarlyBird VC, OTB VC și GapMinder VC.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ Rompetrol atacă la Curtea Constituțională suprataxa de solidaritate impusă petroliștilor. Vrea ca statul să-i restituie cei peste jumătate de miliard de lei plătiți CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Rompetrol atacă la Curtea Constituțională suprataxa de solidaritate impusă petroliștilor. Vrea ca statul să-i restituie cei peste jumătate de miliard de lei plătiți
Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Black Sea Oil &Gas, D&B David și Baias, Electrica Furnizare, eon, Premier Energy, Raiffeisen Bank, Transgaz
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum - Crizele sanitare și reziliența sistemului medical românesc - Ediția a XIV-a. Parteneri: Bristol Myers Squibb, Crisia Farm, UCB
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: ARB, BCR, BRD, Garanti BBVA
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank

Specialiștii în dezvoltare de produs sunt vizați în special pentru biroul din România, iar cei în vânzări pentru Europa de Vest, mai ales pentru biroul din Marea Britanie.

FintechOS are în jur de 200 de angajați, dintre care mai mult de jumătate sunt în zona tehnică (programatori, specialiști în cloud, arhitecți de sisteme, experți în integrare de sisteme, consultanți în soluții), restul fiind împărțiți între specialiști în vânzări, zona de consultanță și project management și funcții de suport (ex. departament financiar, legal, resurse umane).

FintechOS își desfășoară activitatea la nivel global, având echipe în România, Marea Britanie (Londra), Statele Unite (New York).

„Acum avem o piață matură a candidaților, în care așteptările candidaților sunt mult mai realiste anul acesta. În urmă cu doi ani, aproape orice recrutare devenea un efort intens de a identifica și atrage candidați. În general piața de IT a fost semnificativ afectată la nivel global și, da, este mai bună pentru recruiteri când ne uităm la anumite roluri, iar oamenii sunt mai deschiși la discuții, dar partea dulce-amăruie este că totodată oamenii sunt mai speriați și mai atenți vis-a-vis de siguranță. Pe de altă parte, lumea s-a autoeducat și mulți și-au dat seama că siguranța lor depinde mult mai mult de performanță și nu neapărat de mărimea companiei și că riscuri există peste tot”, a spus Alexandra Stoiean, Vice President of People FintechOS.

În noiembrie 2023, FintechOS a concediat o parte dintre angajați. Sergiu Neguța a anunțat că FintechOS a efectuat o serie de reduceri de personal, fără a indica numărul salariaților disponibilizați.

 

 

Ultima rundă de finanțare a avut loc în aprilie 2021 și s-a ridicat la 60 milioane de dolari. Finanțarea Seria B a fost condusă de fondul de investiții Draper Esprit, cărora li s-au alăturat Early Bird, OTB Ventures, Gapminder Ventures și Launchub. Earlybird Digital East Fund a participat, prin BERD, și la prima rundă de finanțare a startup-ului devenit gigant UiPath. Mai multe detalii AICI.

Plecări importante din strada Rahmaninov CITEȘTE ȘI Plecări importante din strada Rahmaninov

De la ultima sa rundă de investiții din 2021, FintechOS a înregistrat o creștere de peste 300% a veniturilor, atrăgând clienți cheie precum Société Générale, Admiral, Benenden Health, Avant Money și Vibrant Credit Union în sectoarele bancar și de asigurări din SUA, Marea Britanie, Europa continentală și zona Asia-Pacific (APAC).

Această creștere exponențială evidențiază cererea globală pentru soluțiile FintechOS.

Compania este controlată integral de FintecOS Holding BV (Olanda), potrivit termene.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
fintechos
angajari. startup