Chef bucătarul Joseph Hadad, care deține restaurantele Caju și Mace din zona Ateneului Român, va deschide în toamna acestui an o fabrică în comuna Afumați, județul Ilfov, unde va produce rețete de ready-meal (n.red. produse pregătite, gata de a fi mâncate fie direct, fie în urma încălzirii), din segmentul salatelor, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Investiția în fabrică se ridică la 2 milioane de euro și a fost deja demarată.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
„Investiția am realizat-o împreună cu un om de afaceri de origine israeliană, stabilit în România de 30 de ani. Facem probe acum, iar în două luni estimăm că vom începe deja comercializarea salatelor pe piață sub brandul meu, by Joseph Hadad. Vom ajunge să producem aproape 50 de tipuri de salate vegane. La început însă vor fi doar 10 rețete, apoi tot mai multe”, a declarat Joseph Hadad, pentru Profit.ro.
Produsele vor fi comercializate în cadrul unui mare retailer prezent pe piața locală.
„În doi ani vrem să trimitem și în afara României, în țări precum Franța, Belgia, Ungaria, Bulgaria”, a afirmat acesta.
Fabrica are o suprafață de 1.800 de metri pătrați și o capacitate de producție de 400 de kg de salată pe 10 minute. Printre rețetele care vor fi preparate se numără salata beof, humus, linte, ardei copți și vinete.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Hotelul Orizont, punct de referință în Predeal, intră în operarea The Makers, în care fondatorii City Grill și Eurolines sunt acționariChef bucătarul deține în momentul de față două restaurante în București, Caju și Mace, inaugurate în 2016, respectiv 2020.
Hadad vrea să extindă restaurantul Caju și să deschidă o nouă locație de fine dining în București, Cluj sau Sibiu.
Investiția în extinderea Caju by Joseph Hadad se ridică la circa 250.000 de euro, iar, la finalizare, restaurantul va putea găzdui 85 de vizitatori, de la 45, cât are capacitate în acest moment.
Joseph by Joseph Hadad, primul restaurant al omului de afaceri, inaugurat în 2013, s-a închis definitiv în urmă cu doi ani, pe fondul pandemiei. Hadad a anunțat că nu are planuri de a-l redeschide.
În ceea ce privește Mace by Joseph Hadad, ultimul restaurant deschis de către Hadad, acesta a necesitat o investiție totală de 500.000 de euro.
Chef Joseph Hadad s-a născut pe 7 decembrie 1959 în Ierusalim și a lucrat ca Chef Garde-Manger la Jordan River Hotel, un hotel de 450 camere din Tiberias, pentru ca în 1989 să fie promovat ca Executive Chef la faimosul King David Hotel din Ierusalim.
În decursul timpului, după cum spune pe site-ul propriu, Hadad a mai lucrat în diverse locații faimoase din întreaga lume: Kempinski Hotel în Germania, Ritz-Carlton Hotel în Boston, Savoy Hotelîn Londra, Restaurantele Michelin în Paris și multe altele. Joseph a creat show-uri culinare pentru celebrități mondiale precum Bill Clinton, Francois Mitterrand sau Margaret Thatcher, pentru Regele Hussein al Iordaniei, Regele Juan Carlos al Spaniei și Prințul de Lichtenstein.
Printre oaspeții restaurantelor în care a gătit Hadad se numără Robert de Niro, Madonna, Frank Sinatra, Michael Jackson.
În anul 1997, Joseph Hadad a ajuns în Romania, ca Executive-Chef la Restaurantul Casa Vernescu din București, iar în 2013 a deschis în Capitală un restaurant care îi poartă numele.