Consiliul Concurenței investighează Messer România Gaz pentru exploatarea poziției superioare de negociere pe piața oxigenului medicinal: Este prima dată când ne sesizăm într-un astfel de caz

Consiliul Concurenței investighează Messer România Gaz pentru exploatarea poziției superioare de negociere pe piața oxigenului medicinal: Este prima dată când ne sesizăm într-un astfel de caz
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 14:22

Consiliul Concurenței a efectuat o inspecție inopinată la sediul companiei Messer România Gaz, unul dintre principalii producători de oxigen medicinal din țară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Inspecția a avut loc în cadrul cercetării aprofundate privind "exploatarea poziției superioare de negociere de către Messer România Gaz SRL în relația cu Spitalul Clinic de Urgență București, în vederea furnizării de oxigen medicinal lichid", conform instituției.

Deputații au adoptat un proiect care creează cadrul legal pentru ca terenurile și clădirile intrate în proprietatea statului român prin confiscarea de către ANAF să fie transferate în domeniul public, fără plată CITEȘTE ȘI Deputații au adoptat un proiect care creează cadrul legal pentru ca terenurile și clădirile intrate în proprietatea statului român prin confiscarea de către ANAF să fie transferate în domeniul public, fără plată

„Este prima dată când ne sesizăm într-un caz de exploatare a poziției superioare de negociere, practică recent incriminată de legea concurenței neloiale. Scopul este de a sancționa comportamentul acelor companii care, deși nu au poziție dominantă, nu au cote de piață de peste 40%, sunt suficient de mari pentru a putea crea probleme partenerilor comerciali”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Analiza a fost declanșată din oficiu, iar indiciile care au stat la baza procedurii au fost preluate din informații publice.

În situația în care Consiliul Concurenței va constata încălcarea regulilor de concurență loială, compania implicată riscă o amendă cuprinsă între 50.000 lei și 500.000 lei, iar autoritatea poate dispune măsuri pentru interzicerea săvârșirii faptei. În cazul în care persoanele fizice sau juridice recunosc săvârșirea practicii de concurență neloială, pot obține reduceri substanțiale ale amenzilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurenței
messer românia gaz