Coptrz, compania fondată în Marea Britanie care livrează soluții de drone pentru companii și instituții publice, va intra pe piața din România ca parte a strategiei de internaționalizare pe mai multe piețe europene.
Cu o cifră de afaceri de 20 milioane de euro, Coprtz va furniza soluții de analiză a datelor prin intermediul dronelor și țintește o cifră de afaceri de 1 milion de euro după primul an de activitate pe piața românească. Ca mod de intrare, Coprtz se va dezvolta pe piața locală alături de un partener masterfrancizat.
“2021 este momentul deciziei către expansiune internațională, suntem deja în discuții avansate cu mai multe piețe din Europa, inclusiv în România, unde potențialul de dezvoltare este uriaș. Piața dronelor este atractivă datorită adopției rapide a tehnologiilor noi, un sector de activitate cu o concurență destul de redusă”, a anunțat Paul Luen, CEO Coprtz.
Britanicul Paul Luen este antreprenor tech și investitor în serie, fiind activ în sectoare de activitate precum mobilitatea, energia, educația digitală și real-estate. Antreprenor în serie, dezvoltator imobiliar și mentor, Paul Luen a creat mai multe startup-uri care au generat în total venituri de peste 150 de milioane de lire sterline în peste 100 de țări.
Valoarea pieței globale de drone va crește cu 57,5% în perioada 2021 - 2028, potrivit Grand View Research, iar Goldman Sachs preconizează că valoarea totală a pieței dronelor va fi de 100 de miliarde de dolari, susținută de cererea tot mai mare de drone din partea sectoarelor comerciale și guvernamentale. Livrările totale de drone comerciale la nivel mondial sunt prognozate să ajungă la 2,4 milioane în 2023. Tehnologia dronelor se va dezvolta accelerat în 7 domenii de activitate: transport, depozitare, agricultură, construcții și minerit, asigurări, media și telecomunicații, administrația publică.
Coptrz, companie fondată în anul 2016, este unul dintre cei mai mari jucători europeni din piața de soluții pentru drone și are în prezent 2.500 de clienți, printre care companii ca BMW, Pfizer, Ford, FED, Bombardier, și instituții publice din Marea Britanie, printre care ministere și universități.