Erste a declanșat un program de răscumpărare cu o valoare de până la jumătate de miliard de euro

Erste a declanșat un program de răscumpărare cu o valoare de până la jumătate de miliard de euro
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 5 iun 2024

Listat secundar la BVB, grupul bancar austriac Erste a lansat o operațiune de buy-back ce se va prelungi până în luna mai a anului următor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Cum dezghețăm piața listărilor, ce noi IPO sunt de așteptat, inclusiv de la companii de stat, lecții din experiența companiilor care s-au listat, perspective pentru investitorii de retail, ce poate atrage populația să-și plaseze banii pe piața de capital, ce schimbări de reglementare sunt așteptate de la ASF, ce oportunități de investiții au fondurile de pensii, cum va arăta piața derivatelor și pe ce lichiditate vom putea miza în anii următori sunt doar o parte dintre temele care vor fi discutate, pe 13 iunie, la Profit Piața de Capital.forum - Ediția a IV-a. DETALII AICI

Acțiunile Erste (EBS) vor avea o susținere permamentă la cumpărare în piață pentru următoarele 11 luni.  Boardul proprietarului BCR a anunțat, în baza deciziei Adunării Acționarilor din 22 mai, că demarează un program de răscumpărare ce vizează achiziția unui număr de 25,00 milioane acțiuni proprii, însă fără ca valoarea acestora să depășească nivelul de 500,00 milioane euro.

Operațiunea de buy-back care are ca țintă până la 5,90% din capitalul social se va derula în perioada 28 iunie - 30 mai. Achizițiile se vor realiza la un preț nu mai mic de 2 euro și numai mare cu 50% peste media ponderate a precedentelor 20 de sesiuni de tranzacționare.

Digi Communications se împrumută de la ING Bank pentru refinanțarea obligațiunilor scadente în anul viitor CITEȘTE ȘI Digi Communications se împrumută de la ING Bank pentru refinanțarea obligațiunilor scadente în anul viitor

Acțiunile Erste sunt listate pe Bursa de la Viena, însă au fost listate secundar și la BVB la începutul deceniului trecut, în contextul tranzacțiilor cu SIF-urile, în care grupul austriac a acordat acțiuni erste la schimb pentru pachetele de acțiuni BCR deținute de 4 din cele 5 societăți de investiții finanicare. SIF Oltenia (SIF5) atunci și-a manifestat intenția pentru o vânzare ulterioară a pachetului de titluri BCR.

viewscnt
Afla mai multe despre
erste
bvb
bursa
bcr
rascumparare