Acțiunile Băncii Transilvania dau tonul unei majorări a volumelor

Acțiunile Băncii Transilvania dau tonul unei majorări a volumelor
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 24 iul 2024

Deși sesiunea de la BVB a fost dominată de nehotărâre sub aspectul dinamicii cotațiilor, investitorii au introdus ordine consistente.

Bursele lumii au avut o traiectorie preponderant descendentă, însă o veritabilă contraperformanță a fost înregistrată de indicele Nasdaq100, care la jumătatea orarului de tranzacționare de la New York suferă un recul de 3% în contextul unei prăbușiri de 11% a acțiunilor Tesla.

Urmărește-ne și pe Google News

La BVB, piața a fost ținută pe linia de plutire de titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au crescut cu 1,06%, până la prețul de 28,70 lei/acțiune, pe cele mai mari schimburi ale zilei, de 14,32 milioane lei. Acestea au fost suficiente pentru a ține indicele BET pe un impuls de apreciere de 0,10%, până la nivelul de 18.715,59 de puncte, în pofida unei retrageri de 0,06% a indicelui compozit BET-XT și a unui declin al indicilor sectoriali.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Acțiunile Băncii Transilvania dau tonul unei majorări a volumelor

Titlurile Băncii Transilvania au fost urmate, în piața reglementată, de un pluton de 3 acțiuni care au adunat fiecare volume remarcabile, apropiate de 9 milioane lei și care au avut evoluții divergente: +0,40%, până la prețul de 1,2700 lei/acțiune, pentru titlurile Aquila Part Prod Com (AQ), +0,63%, până la prețul de 0,7930 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP) și staționare la prețul de 16,30 lei/acțiune, pentru titlurile Electrica (EL). Ultimele au făcut și obiectul celui mai mare transfer special din piața deal, de 8,14 milioane lei.

EXCLUSIV Președintele ASF anunță la PROFIT NEWS TV: Pregătim o structură care va gestiona zona criptoactivelor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Președintele ASF anunță la PROFIT NEWS TV: Pregătim o structură care va gestiona zona criptoactivelor

De altfel, cele mai tranzacționate acțiuni au reprezentat 67,44% din rulajul de 73,07 milioane lei (14,70 milioane euro) al segmentului principal de la BVB. Acesta a fost ajutat și de alte 2 tranzacții de tip deal realizate pe acțiunile Sphera Franchise Group (SFG) și Romgaz (SNG). Ultimele au întrunit o activitate de 2,38 milioane lei și în piața reglementată, unde s-au corectat cu 0,67%, până la prețul de 5,9200 lei/acțiune. Tot la capitolul energie, titlurile Hidroelectrica (H2O) au pierdut 0,78%, până la prețul de 127,00 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi însumând 4,34 milioane lei.

În rest, reperul unor transferuri de 1 milion de lei a mai fost depășit de 5 simboluri, dintre care titlurile Simtel Team (SMTL) au avut un salt de 6,13%, până la prețul de 55,40 lei/acțiune, după ce compania a anunțat un contract-mamut pentru construcția unei centrale fotovoltaice la Călărași, și alte 4 titluri au înregistrat deprecieri: -0,40%, până la prețul de 24,90 lei/acțiune, pentru titlurile Transport Trade Services (TTS), -0,34%, până la prețul de 5,8500 lei/acțiune, pentru titlurile MedLife (M), -0,44%, până la prețul de 22,40 lei/acțiune, pentru titlurile BRD Groupe Societe Generale (BRD) și -0,30%, până la prețul de  0,3978 lei/acțiune, pentru titlurile Fondul Proprietatea (FP). Ultimele urmează să fie ancorate de o ofertă publică de răscumpărare pentru până la 350,00 milioane de titluri și a cărei documentație a fost deja depusă la reglementatorul pieței ASF.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
hidroelectrica
tts
medlife
electrica
brd
omv petrom
simtel team