Primul mesaj al lui Radu Mazăre: De 4 ani nu mai dau declarații. Am făcut pușcărie în Madagascar, în genunchi și cu mâinile la ceafă, fără paturi și toalete

Primul mesaj al lui Radu Mazăre: De 4 ani nu mai dau declarații. Am făcut pușcărie în Madagascar, în genunchi și cu mâinile la ceafă, fără paturi și toalete
scris 21 mai 2019

Fostul primar al Constanței Radu Mzăre afirmă, în primul comunicat transmis după extrădarea din Madagascar, că este mândru de tot ceea ce a făcut în viață, că după ce a făcut pușcărie în Madagascar, va supraviețui în pușcăriile din România, dând asigurări că se va descurca onorabil și demn. În opinia sa, modul în care a fost decisă condamnarea sa nu reprezintă justiție, ci "bătaie de joc" și sugerează că se va adresa CEDO, subliniind însă că până la o decizie a acestei instanțe va sta în 'închisoare. "Amintirile si iubirea nu mi le poate lua nimeni!", conchide el.

Elis Pavaje, liderul pieței de pavaje din România, mizează pe o creștere cu 10% a cifrei de afaceri în acest an CITEȘTE ȘI Elis Pavaje, liderul pieței de pavaje din România, mizează pe o creștere cu 10% a cifrei de afaceri în acest an
Urmărește-ne și pe Google News

El subliniază că la ICCJ, „celebrul si temutul” judecător Ionuț Matei, pus cu mâna președinte de complet in mod nealeatoriu, cunoscut ca un apropiat si un bun executant al sistemului securist reînviat în ultimii ani in România, l-a condamnat, in doar 3 termene, la 9 ani de pușcărie.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Prezentăm integral comunicatul transmis de Radu Mazăre:

"De peste patru ani nu mai dau declarații și nu mai sunt deloc implicat în viață publică sau politică. Cu toate acestea constat că numele meu, viață și persoană mea suscită în continuare un uriaș interes. Nu înțeleg de ce și nu pot să fiu decât surprins și impresionat. În acest context doresc să fac câteva precizări, cu scuze pentru lipsa de modestie: sunt mândru de tot ceea ce am făcut în viață, am construit de la zero ziare, radio sau televiziuni atunci când nu eram implicat în politică. Că primar am construit case pentru tineri și nevoiași, am îmbunătățit infrastructură și economia orașului Cta și, foarte important, am reconstruit stațiunea Mamaia, pe care am scos o din praf, ruine și anonimat, făcînd o celebra. Și lista poate continuă pe o pagină întreagă. Și în Africa când am ajuns am procedat la fel: am construit un resort într-o junglă sălbatică, doar cu localnici inimoși, fără utilaje și facilități.

Desigur, am făcut în viață mea și greșeli, că orice om, dar n-am făcut rău intenționat niciodată, nimănui, fiind și un om cu frică lui Dzeu.

Văd că foarte mulți vorbesc despre condamnarea mea de 9 ani și a celorlați oameni din acest dosar, care este în opinia mea și a avocaților una absolut nedreaptă și revoltătoare.

Pe fondul acestui dosar, la Curtea de Apel București, pe parcusul a 8 ani de proces, a 106 termene și a 5 judecători schimbați, s-au realizat de către instanța două expertize judiciare – mamut . Una de evaluare imobiliară și una topografică. Ambele expertize au evidențiat un prejudiciu zero, demolând raportul DNA-ului făcut în acest sens. Așa se face că la finalul judecății la Curtea de Apel au fost zeci de achitari în dosar iar eu am fost condamnat cu suspendare, că să fie ceva.

În apel însă, la ICCJ, „celebrul și temutul” judecător Ionuț Matei, pus cu mâna președinte de complet în mod nealeatoriu, cunoscut că un apropiat și un bun executant al sistemului securist reînviat în ultimii ani în România, m-a condamnat, în doar 3 termene, la 9 ani de pușcărie. Cum? Foarte simplu:

− 1. a înlăturat expertizele judiciare neutre realizate de instanța de fond și s-a bazat numai pe rapoartele acuzatorului, adică ale DNA
− 2. fără probe noi, le-a reinterpretat pe cele existente deja.

Trebuie adăugat că în dosarul ANRP 1, dosar similar cu al meu, în motivarea achitării inculpaților de către Înalta Curte de Casație și Justiție se scria că nu pot răspunde membrii comisiei de retrocedare pentru valorile din expertizele realizate de către evaluatori autorizați în cazul retrocedărilor. Adică, invers de cum s a apreciat în dosarul meu!!!

Toate considerentele de condamnare a mea sunt clar împotriva jurisprudenței și deciziilor CEDO de până acum, dar, sigur, până voi ajunge să fiu judecat acolo voi face pușcărie. Că și în cazul primarului Mircea Gutau!

Eu consider că nu asta este justiție. E doar o bătaie de joc!

După ce am făcut pușcărie în Madagascar, acolo unde apelul deținuților se făcea într-o curte cu pământ și mizerie pe jos , unde 1.400 de oameni stăteam în genunchi și cu mâinile la ceafă, fără paturi și toalete, crede oare cineva că nu o supraviețuiesc în pușcăriile din România?

Mă voi descurcă onorabil și demn!

Amintirile și iubirea nu mi le poate lua nimeni!"

Avionul cu care fostul primar al municipiului Constanța Radu Mazăre, extrădat din Madagascar, a fost adus la București a aterizat luni seară pe aeroportul Otopeni.

Săptămâna trecută, Radu Mazăre a fost prins în Madagascar. 

Mazăre a fost condamnat definitiv în februarie în dosarul retrocedărilor fictive de terenuri de pe faleza din Constanța la 9 ani de închisoare, însă a contestat sentința.

Fostul primar al Constantei a fugit din Romania, unde se afla sub control judiciar, pe 30 decembrie 2017, și a ajuns în Madagascar, unde avea afaceri. El a acuzat la momentul fugii presupuse presiuni politice și spunea că a cerut azil politic în Madgascar.

viewscnt
Afla mai multe despre
radu mazăre
madagascar