Sistemul RO-ALERT a fost folosit, sâmbătă, în Capitală, pentru transmiterea unui mesaj către populație, pentru evitarea suprasolicitării sistemului de apelare 112. Bucureștenii sunt rugați să nu mai anunțe copacii căzuți pe carosabil decât dacă sunt implicate victime. În intervalul 7.00 – 13.00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov a gestionat 750 de situații în București și 40 în Ilfov.
UPDATE 18:45 Peste 960 de intervenții au avut pompierii din București și Ilfov în ultimele douăzeci de ore, majoritatea pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe carosabil. Peste 120 de mașini au fost avariate, iar în prezent mai sunt de soluționat opt sute de solicitări.
”După 20 de ore de efort susținut, peste 960 de solicitări au fost soluționate, în București și Ilfov. În urma îndepărtării copacilor prăbușiți sub greutatea gheții ies la iveală pagube materiale însemnate: peste 120 de autoturisme avariate”, au transmis, sâmbătă, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Aceștia au precizat că în acest moment mai sunt peste 800 de solicitări în curs de soluționare.
Sistemul RO-ALERT a fost folosit, sâmbătă, în Capitală, pentru transmiterea unui mesaj către populație, pentru evitarea suprasolicitării sistemului de apelare 112, relatează News.ro.
Mesajul transmis a fost urmatorul: ”Pentru evitarea suprasolicitarii sistemului de apel 112, rugam populatia din Bucuresti si Ilfov, sa evite apelurile repetate la 112 care vizeaza degajarea copacilor sau alte situatii similare, cu exceptia celor cu victime sau care pun in pericol imediat viata. La acest moment personalul 112 si cel al ISU a fost suplimentat, fiind mobilizat pentru gestionarea tuturor situatiilor de urgenta, acordand prioritate urgentelor majore”.
CITEȘTE ȘI 150.000 de consumatori sunt lipsiți de energie electrică, în urma viscolului și ploii înghețateISU București-Ilfov a intervenit, în intervalul 7.00 – 13.00, pentru gestionarea a 750 de situații în București și 40 în Ilfov.
”Astfel, pentru scurtarea timpului de răspuns, dar și din cauza numărului mare de intervenții, a fost luată hotărârea suplimentării echipajelor de intervenție, cu pompieri din turele libere, dar și cu dispeceri, dat fiind și numărul mare de apeluri primite din partea cetățenilor”, a transmis ISU București-Ilfov.
Totodată, instituția a precizat că peste patru sute de solicitări sunt în curs de rezolvare, fiind rpeluate în regim de urgență.
CITEȘTE ȘI Stare de urgență la E-Distribuție Muntenia: Alimentarea cu energie electrică a zeci de localități, întreruptă. Liniile electrice, afectate de polei și vânt. UPDATE Stare de criză la E-Distribuție Dobrogea”Preluarea cazurilor se realizeză din teren, în ordinea primirii acestora, fără ca autospecialele să se mai deplaseze spre subunitățile proprii. Acțiunile de intervenție se desfășoară cu sprijinul Brigăzii Rutiere, pentru cazurile în care este necesară oprirea temporară a traficului pentru îndepărtarea copacilor prăbușiți pe carosabil sau autoturisme”, a mai transmis ISU București-Ilfov.
Meteorologii au emis o atenționare Cod galben de polei și depuneri semnificative de gheață valabilă de sâmbătă după-amiază și până duminică dimineață, în București și șase județe din sud-estul Munteniei și sudul Moldovei.