Envisia Boards of Elite este prima școală de business din România pentru membrii consiliilor de administrație, executivilor C-suite, precum și specialiștilor cu înaltă expertiză care vizează aceste poziții.
„Există un portofoliu de competențe la nivelul consiliilor de administrație care trebuie dezvoltate și care trebuie actualizate în timp real, pentru că a face un program după ce deja nevoia e acolo, este puțin tardiv. Noi pregătim azi ceea ce va fi nevoie mâine din perspectiva competențelor membrilor de board.
Modul în care noi funcționăm este extrem de flexibil, avem un portofoliu de experți naționali și internaționali care sunt facilitatori în cadrul programelor noastre, iar aceștia ne permit să facem joncțiunea în timp real cu toate provocările din piață, astfel încât să putem livra ceea ce este nevoie, nu ceea ce a fost nevoie, cum se întâmplă cu educația”, spune, la emisiunea Educație cu Profit de la PROFIT NEWS TV, Gabriela Hârțescu, membru în Consiliul de Administrație al Envisia Boards of Elite, adăugând că, din păcate, educația în România e în urmă față de ceea ce e nevoie pe piață și nu reușește să se alinieze cu ceea ce cere realitatea economică și de business acum.
„Universitățile nu permit racordarea în timp real a programelor și de aceea atunci când avem noi intrați pe piața forței de muncă e destul de dificil ca ei să se cableze la nevoile angajatorilor”, adaugă ea.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Envisia a dezvoltat programe precum Henley, primul curs de calificare postuniversitară pentru membrii în exercițiu ai consiliilor de administrație, iar împreună cu Bursa de Valori București a creat programul Effective Board Director, care promovează guvernanța responsabilă.
„Envisia este flexibilă ca și mod de operare, are un know-how internațional de înaltă expertiză, ceea ce permite racordarea în timp real la tot ce înseamnă nevoie de pregătirea, educația și dezvoltarea atât personală, cât și profesională a unui membru de board”, mai spune aceasta.
Legat de portofoliu de competențe la nivelul consiliilor de administrație atât de supraveghere, cât și consultative, Gabriela Hârțescu afirmă că există tendințe pe plan internațional care sunt aplicate din ce în ce mai mult și în România.
„S-a observat că atunci când există în consiliul de administrație membrii din aceeași industrie există mai puțină flexibilitate și chiar viziune față de întregul mediu economic și politic în care acționează entitatea. De aceea, se caută diversitate nu numai de gen, ci și de expertiză profesională. Deci, este recomandabil ca la nivelul board-ului unei organizații să existe expertiză complexă și variată”, precizează ea.
CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Educație cu Profit – Paul Dieter Cârlănaru, CEO CITR: Trebuie să gândim în marjă un pic mai larg și să luăm riscul în considerare atunci când construim un plan de afaceriGabriela Hârțescu consideră și că, mai ales în ceea ce privește entitățile publice, dacă ar exista reglementări care să impună membrilor de board să urmeze anumite cursuri de guvernanță corporativă, acest lucru ar aduce mai multă transparență și claritate vis-a-vis de acea organizație.
„Actualizarea continuă a cunoștințelor și informațiilor este cu atât mai mult necesară la nivelul unui consiliu de administrație, pentru că acolo unde se setează strategia. Practic, de la consiliul de administrație noi ne așteptăm să fie cea mai mare expertiză și conexiune cu piața reală.
La companiile private există uneori tendința de a se alinia mai mult la direcțiile care vin de la headquarter și mai puțin de a se conecta și cu specificul pieței. Și ceea ce facem prin programele pe care le oferim este să aducem bunele practici și expertiza de la nivel internațional”, mai spune aceasta.