Proiectele de regenerare urbană au în vedere mai multe elemente, de la felul cum sunt integrate funcțiunile, la amplasare și până la valorificarea patrimoniului cultural din zona respectivă. Pentru compania Iulius, care a anunțat recent ca va demara cel mai amplu proiect de regenerare urbană din România, la Cluj-Napoca, pe platforma fabricii Carbochim, în care va investi peste 500 de milioane de euro, amplasarea și felul în care abordează integrarea funcțiunilor reprezintă elementul diferențiator în proiectele sale.
„Un proiect de regenerare urbană înseamnă o aliniere foarte clară atât a investițiilor publice, cât și a celor private. Proiectul nostru va include un parc, de aproximativ 4 hectare de spatii verzi nou create, care va oglindi Parcul Armătura. Acest element credem noi că va fi unul care va diferenția acest proiect. În al doilea rând, vorbim despre funcțiuni speciale, despre o reintegrare a patrimoniului cultural și industrial. Avem două clădiri monument istoric pe care intenționăm să le refacem și să le transformăm în spații culturale și dedicate artelor performative”, a spus Raluca Munteanu, Director de Dezvoltare Iulius, la Dezbaterile PROFIT NEWS TV "Maratonul imobiliar".
Evenimentul a fost organizat cu sprijinul One United Properties, Grupul Iulius, Nordis Group și Alesonor
VIDEO poate fi văzut AICI și AICI
Ea adaugă că, în ceea ce privește proiectele companiei, locația întotdeauna va avea o istorie foarte bine definită, care mereu va fi pusă în valoare, chiar dacă destinația acesteia se schimbă.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
„Vorbim despre o locație care va avea o varietate foarte amplă de opțiuni de petrecere a timpului liber, restaurante, concepte în premieră de entertainment în familii. Acesta este un segment pe care Clujul poate să creasca foarte mult. Componenta de petrecere a timpului liber integrată cu zona de servicii va aduce extrem de multă valoare orașului”, spune aceasta.
De asemenea, prin noul proiect de la Cluj, dezvoltatorul imobiliar vizează investiții majore și în infrastructură, astfel încât să ofere acces comunității la anumite porțiuni de pe malul Someșului, care în momentul de față nu sunt accesibile.
„Malul Someșului din zona Carbochim nu poate fi accesat de către vecinătăți și comunitate. Prin investițiile pe care le avem în planul de infrastructură, credem că această zonă va avea o cu totul altă valență. Vom realiza un pod peste Someș, un pod pietonal, care va conecta Parcul Armătura cu noul parc creat de noi și, în rest, tot ce implică parcări subterane, sensuri giratorii nou create. Tot ce va fi infrastructură va implica și noi accese la nivel pietonal, la nivel de biciclete. Vom crea peste 6.000 de locuri de parcare în subteran”, precizează Raluca Munteanu.
CITEȘTE ȘI Dezbaterile PROFIT NEWS TV - Mihai Păduroiu, CEO Office Division, One United Properties: Orașele mari din România au rămas în continuare atractive pentru companiile multinaționale. Un semn extrem de bun, care atestă maturitatea pieței de birouriPe lângă partea comercială, care va include cea mai mare suprafață de retail din țară, de 115.000 metri pătrați, proiectul de Cluj va avea și o componentă rezidențială și de birouri.
Cartierul rezidențial va fi unul „verde”, care nu va include extrem de multe apartamente.
„Momentan suntem la etapa de proiectare. Ne-am dorit foarte mult să avem această componentă tocmai pentru că știm presiunea celor din Cluj de a sta în trafic. Principalul avantaj al acestor locuințe va fi repezentat de faptul că vor fi amplasate într-un ansamblu mixt. Credem că acest lucru va duce la o calitate extrem de ridicată a vieții celor care vor locui aici. Vor avea totul la îndemână”, mai spune directorul de dezvoltare al Iulius, companie controlată de omul de afaceri Iulian Dascălu.
CITEȘTE ȘI Dezbaterile PROFIT NEWS TV – Sterică Fudulea, CNIPMMR: Sprijinirea firmelor mici care vor să-și producă singure energie s-a făcut cu foarte mare întârziereAnul acesta, compania intenționează să obțină toate avizele necesară demarării construcției.
În ceea ce privește fabrica Carbochim, cel mai mare producător de abrazive profesionale din România, care se întinde în momentul de față pe 14 hectare, însă funcționează doar pe 30% din această suprafață, ea va fi relocată în locul fostei Fabrici de Tricotaje Someșul.
„Relocarea este planificată a fi făcută în acest an. Dorim să investim aproximativ 5 milioane de euro în retehnologizare, relocare și regândirea activității”, adaugă directorul.