Zuckerberg l-a depășit pe Bezos

Zuckerberg l-a depășit pe Bezos
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 20:06

Mark Zuckerberg, directorul general al Meta Platforms (Facebook), l-a depăsit pe Jeff Bezos, devenind a doua cea mai bogată persoană din lume, relatează CNBC.

Averea netă a lui Zuckerberg a ajuns joi la 206,2 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg al miliardarilor, depășind averea netă de 205,1 miliarde de dolari a fostului CEO și președinte al Amazon, Jeff Bezos, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Ministerul Finanțelor confirmă că a revenit pe piața niponă pentru prima dată din anii \'90, demers anunțat în premieră de Profit.ro, și transmite că va opera frecvent cu obligațiuni Samurai CITEȘTE ȘI Ministerul Finanțelor confirmă că a revenit pe piața niponă pentru prima dată din anii '90, demers anunțat în premieră de Profit.ro, și transmite că va opera frecvent cu obligațiuni Samurai
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Cofondatorul Facebook este acum în urma șefului Tesla, Elon Musk, cu aproximativ 50 de miliarde de dolari, a arătat indicele.

Cu participația sa de 13% la Meta, averea netă a lui Zuckerberg a crescut cu 78 de miliarde de dolari de la începutul anului, ceea ce este mai mult decât pentru orice membru al celor mai bogați 500 de oameni pe care îi urmărește Indexul Bloomberg.

Romgaz a atras 500 milioane euro din obligațiuni internaționale, cererea depășind 5,9 miliarde euro CITEȘTE ȘI Romgaz a atras 500 milioane euro din obligațiuni internaționale, cererea depășind 5,9 miliarde euro

Acțiunile Meta au închis joi la un nivel record, la 582,77 dolari, reprezentând un salt de aproximativ 68% față de începutul lunii ianuarie, când acțiunile sale se tranzacționau la 346,29 dolari. Vineri, acțiunile Meta sunt în continuare în creștere, cu 0,81%, la 587,51 dolari pe unitate.

Ascensiunea lui Zuckerberg pe locul al doilea în indicele Bloomberg, subliniază modul în care averea sa personală a crescut alături de entuziasmul investitorilor față de profiturile în creștere ale gigantului social media în acest an.

Chinezii care trăiesc în sărăcie extremă vor primi ajutoare de la stat sub formă de bani cash CITEȘTE ȘI Chinezii care trăiesc în sărăcie extremă vor primi ajutoare de la stat sub formă de bani cash

Wall Street a aclamat continuu Meta pe tot parcursul anului 2024, deoarece compania a raportat în mod constant câștiguri trimestriale care au depășit estimările analiștilor. În iulie, Meta a declarat că vânzările sale din trimestrul al doilea au crescut cu 22%, până la 39,07 miliarde de dolari, marcând al patrulea trimestru consecutiv de creștere a veniturilor cu până la 20%.

Meta a indicat că investițiile sale mari în inteligența artificială au contribuit la îmbunătățirea performanței platformei sale de publicitate online. Sistemul de publicitate online al companiei a suferit un Regres major în 2021, când Apple a introdus o actualizare de confidențialitate a iOS care i-a slăbit capacitatea de a urmări utilizatorii de pe web. Meta a spus în februarie 2022 că modificările de confidențialitate ar costa-o venituri de 10 miliarde de dolari.

La sfârșitul anului 2022, Zuckerberg a instituit un plan major de restructurare, care a continuat și ân anul următor, și, în cele din urmă, a dus la pierderea locurilor de muncă pentru 21.000 de lucrători ai Meta, sau aproximativ un sfert din forța de muncă a companiei.

UniCredit și-a majorat participația pe care o deține la Commerzbank și vrea mai mult CITEȘTE ȘI UniCredit și-a majorat participația pe care o deține la Commerzbank și vrea mai mult

Investitorii au reacționat favorabil la reducerea costurilor Meta, în timp ce afacerea de publicitate online a companiei a început să își revină și a fost susținută de campaniile de publicitate ale Temu și Shein.

În timp ce Meta a continuat să cheltuie miliarde de dolari pentru tehnologiile de realitate virtuală și augmentată necesare pentru a susține conceptul futurist al metaversului, investitorii au devenit mai toleranți față de investiții, atâta timp cât afacerea de bază a companiei rămâne sănătoasă.

Săptămâna trecută, Meta și-a lansat ochelarii Orion AR, care au adunat recenzii pozitive de la puținii oameni care au testat prototipul.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
zuckerberg
bezos