Uniunea Europeană ar putea reduce taxele vamale suplimentare propuse pentru mașinile Tesla produse în China

Uniunea Europeană ar putea reduce taxele vamale suplimentare propuse pentru mașinile Tesla produse în China
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 sep 2024

Uniunea Europeană este pregătită să facă mici ajustări în sens descrescător la taxele vamale suplimentare propuse pentru vehiculele electrice (EV) pe care Tesla și alți producători auto le importă din China, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

În cazul Tesla, tarifele vamale suplimentare care se vor aplica vor fi de 7,8%, de la 9%. UE face revizuirea tarifelor în urma informațiilor actualizate primite de la companii, susțin sursele.

Urmărește-ne și pe Google News
Ministrul Mediului încurajează turismul lent în Delta Dunării CITEȘTE ȘI Ministrul Mediului încurajează turismul lent în Delta Dunării
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Statele membre UE urmează să voteze asupra tarifelor definitive propuse înainte ca ele să intre în vigoare în noiembrie. Vehiculele produse în uzinele chineze și importate în UE sunt vizate deja de tarife vamale de 10%, scrie Agerpres.

Informația a fost anunțată pentru prima dată luni de organizația de presă Mlex, care a precizat că cel mai ridicat nivel pentru tarifele vamale suplimentare va fi de 35,3%, față de 36,3%.

Nivelul tarifelor va putea fi ajustat, în contextul continuării discuțiilor dintre UE și părțile relevate, susțin sursele.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
china
taxe