UniCredit și-a majorat participația pe care o deține la Commerzbank și vrea mai mult

UniCredit și-a majorat participația pe care o deține la Commerzbank și vrea mai mult
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 14:48

Grupul bancar italian UniCredit a informat că și-a majorat participația pe care o deține la banca germană Commerzbank până la 21%, chiar dacă Guvernul de la Berlin a transmis că se opune unei preluări a băncii germane, transmite Bloomberg.

Într-un comunicat de presă, UniCredit a precizat că a achiziționat un pachet suplimentar de 11,5% din acțiunile Commerzbank, care adăugat la pachetul inițial de 9%, duce poziția totală a băncii italiene la aproximativ 21%.

Urmărește-ne și pe Google News
Domeniile Ostrov - pierderi de 40% la strugurii de vin și de masă. Prețurile vinurilor poate crește CITEȘTE ȘI Domeniile Ostrov - pierderi de 40% la strugurii de vin și de masă. Prețurile vinurilor poate crește
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: ARB, BCR, BRD, Garanti
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Preluarea noului pachet de acțiuni vine la câteva zile după ce UniCredit a anunțat că intenționează să ceară aprobarea autorității de supervizare pentru a ajunge la o participație de până la 29,9% din rivalul german, scrie Agerpres.

„Soluționarea fizică a noilor instrumente financiare ar putea avea loc numai după obținerea aprobărilor necesare”, a precizat UniCredit.

Cea de-a doua mare bancă italiană este în prezent cel mai mare acționar de la Commerzbank, urmat de statul german (cu o participație de 12%) și fondul american de investiții BlackRock Inc (care deține aproximativ 7,2% din acțiuni).

Analiștii susțin de mult timp că o fuziune între UniCredit și Commerzbank ar fi una dintre cele mai atractive combinații din sectorul bancar european, având în vedere că există foarte puține suprapuneri regionale între operațiunile germane ale celor două bănci. HypoVereinsbank, pe care UniCredit a cumpărat-o în 2005, este mai profitabilă decât Commerzbank și are o prezență puternică în regiunile Bavaria și Hamburg, în timp ce Commerzbank este prezentă pe întreg teritoriul Germaniei.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
commerzbank