Un grup de hackeri care susține că a piratat sistemele software ale CDK pentru dealerii auto din SUA a cerut o răscumpărare de milioane de dolari

Un grup de hackeri care susține că a piratat sistemele software ale CDK pentru dealerii auto din SUA a cerut o răscumpărare de milioane de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris luni, 08:47

Un grup de hackeri care își revendică responsabilitatea pentru un atac cibernetic asupra sistemelor software ale CDK a cerut o răscumpărare de milioane de dolari pentru a pune capăt atacului, care a afectat dealerii de mașini din Statele Unite, potrivit Bloomberg News.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Se crede că grupul din spatele atacului are sediul în Europa de Est , potrivit unor persoane familiare cu problema, scrie New.ro.

Tragedie la Ibănești: Patru bărbați au murit după ce au căzut într-un bazin de decantare al fabricii de cașcaval RAM. Printre persoanele decedate, directorul fabricii CITEȘTE ȘI Tragedie la Ibănești: Patru bărbați au murit după ce au căzut într-un bazin de decantare al fabricii de cașcaval RAM. Printre persoanele decedate, directorul fabricii

Furnizorul de tehnologie și software de vânzare cu amănuntul în sectorul auto intenționa să plătească răscumpărarea.

CDK a declarat că a suferit un incident cibernetic miercuri. Deși nu a comentat în mod direct articolul Bloomberg, compania a declarat într-o declarație trimisă sâmbătă Reuters, prin e-mail, că a lansat o investigație a unor experți, a anunțat forțele de ordine și a început procesul de restaurare a sistemului informatic.

CDK a spus că restaurarea va dura câteva zile. „... Între timp, continuăm să ne angajăm activ cu clienții noștri și să le oferim modalități alternative de a desfășura afaceri”, a spus CDK în declarație.

Retailerii auto din SUA Sonic Automotive și Penske Automotive au anunțat vineri că operațiunile lor au fost afectate, deoarece CDK a experimentat o a treia zi consecutivă de întrerupere a activităților.

Într-o declarație trimisă prin e-mail, Ford a spus că a existat o întrerupere a sistemului la nivel de industrie pentru dealerii care folosesc CDK.

Cu toate acestea, mulți clienți ai Ford și Lincoln pot primi asistență în vânzări și service datorită proceselor alternative disponibile dealerilor noștri”, a spus Ford.

Sonic a spus că magazinele dealerilor sunt deschise și că lucrează pentru a minimiza întreruperea. Compania a declarat că nu a putut determina dacă întreruperea îi va afecta situația financiară, dar că a avut ”un impact negativ” asupra operațiunilor sale.

Penske a spus că afacerea sa Premier Truck Group, care vinde camioane comerciale noi și second hand, folosește, de asemenea, sistemul de management al dealerilor CDK.

”Premier Truck Group și-a implementat planurile de răspuns pentru continuitatea activității și continuă să opereze în toate locațiile prin procese manuale sau alternative”, a spus Penske.

Tranzacție - Distribuitor român de inputuri agricole, cumpărat de o corporație japoneză CITEȘTE ȘI Tranzacție - Distribuitor român de inputuri agricole, cumpărat de o corporație japoneză

Afacerea de dealer de camioane comerciale are volume de unități mai mici decât afacerea de dealer de automobile a Penske, care nu se bazează pe software-ul CDK.

Separat, Kia America a declarat pentru Reuters că lucrează cu dealerii afectați pentru a reduce impactul întreruperii și a continua ”afacerile ca de obicei”.

CDK spune pe site-ul său web că lucrează cu peste 15.000 de centre de vânzare cu amănuntul din America de Nord.

viewscnt
Afla mai multe despre
software
cdk