Samsung Electronics anunță creșterea profitului și dublarea producției de cipuri de ultimă generație

Samsung Electronics anunță creșterea profitului și dublarea producției de cipuri de ultimă generație
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 iul 2024

Concernul sud-coreean Samsung Electronics a raportat cel mai rapid ritm de creștere al profitului net din 2010 și a anunțat că intenționează să dubleze producția de cipuri de ultimă generație, care vor alimenta anul viitor boom-ul inteligenței artificiale (AI), transmit Yonhap și Bloomberg.

Conform Bloomberg, cel mai mare mare producător din lume de chipuri de memorie și smartphone-uri a raportat în trimestrul doi din 2024 o creștere de șase ori a profitului net, la 9.640 miliarde de woni (6,96 miliarde de dolari), depășind estimările analiștilor, de 7.970 miliarde de woni, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
După mulți ani de așteptare, Revolut primește licență bancară în Marea Britanie CITEȘTE ȘI După mulți ani de așteptare, Revolut primește licență bancară în Marea Britanie
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Majorarea vine pe fondul rezultatelor foarte bune înregistrate la divizia de semiconductori, are a raportat un profit operațional de 6.450 miliarde de woni, în urma majorării prețurilor la cipurile de memorie.

Compania are rezerve de numerar de peste 100.000 miliarde de woni iar în trimestrul doi cheltuielile de cercetare-dezvoltare (R&D) au crescut cu 11%, la nivelul record de 8.000 miliarde de woni.

Miercuri, acțiunile Samsung înregistrau un avans de aproximativ 1% la Bursa de la Seul.

Conform Yonhap, divizia de telefonie mobilă și alte dispozitive a Samsung Electronics a raportat în trimestrul doi din 2024 o creștere de șase ori a profitului net, la vânzări de 42.700 miliarde de woni și un profit operațional de 2.700 miliarde de woni. Vânzările diviziei au scăzut comparativ cu primul trimestru din 2024, în urma cererii reduse pentru telefoane mobile inteligente. Dar vânzările și livrările celui mai recent model Galaxy S24, lansat în ianuarie, le-au depășit pe cele ale predecesorului Galaxy S23, atât în în trimestrul doi din 2024 cât și în primul semestru din acest an.

Și divizia de televizoare a Samsung Electronics a avut rezultate peste așteptări în trimestrul doi din 2024, datorită evenimentelor sportive globale, Cum ar fi Locurile Olimpice de la Paris, în timp ce divizia de electrocasnice a înregistrat o redresare graduală, în urma majorării cererii pentru aparate de aer condiționat și noi produse. 

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung electronics
profit
cipuri