Grupul elvețian Nestle SA a decis să înceteze să mai vândă ciocolata Milkybar Wowsomes, un produs care utiliza o tehnologie inovatoare destinată reducerii conținutului de zahăr, din cauza vânzărilor slabe, transmite Bloomberg.
Vânzările de ciocolată Milkybar Wowsomes, un produs lansat în urmă cu mai puțin de doi ani pe piața din Marea Britanie, au fost "dezamăgitoare" deoarece gustul era unul diferit de cel al ciocolatei cu un conținut normal de zahăr, a declarat joi directorul de tehnologie de la Nestle, Stefan Palzer, scrie Agerpres.
Milkybar Wowsomes a fost primul produs care a utilizat o tehnologie dezvăluită de Nestle în 2016 și care permitea crearea unui zahăr cu o structură mai poroasă, ceea ce rezulta în reducerea cu aproximativ o treime a cantității de zahăr.
Acum Nestle lucrează la următoarea generație de tehnici de reducere a zahărului care vor fi introduse în acest an și vor fi implementare într-o gamă largă de produse, inclusiv băuturi.