Moștenitorul Hermès afirmă că averea sa de 13 miliarde de dolari a dispărut

Moștenitorul Hermès afirmă că averea sa de 13 miliarde de dolari a dispărut
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 aug 2024

Un moștenitor octogenar al averii companiei de lux Hermès, care a stârnit controverse anul trecut din cauza planului de a-și lăsa banii grădinarului său, s-ar putea să nu mai aibă prea mult de oferit. Bloomberg relatează că  Nicolas Puech (81) nu mai deține activele de aproximativ 6 milioane de acțiuni în valoare de aproximativ 12 miliarde de euro în Hermès International SCA, controlată de familie.

Această participație l-ar face cel mai mare investitor unic în compania fondată în 1837, faimoasă pentru gențile Birkin și pentru eșarfele de mătase colorate, scrie Forbes.

Urmărește-ne și pe Google News
Crește numărul de pensionari speciali CITEȘTE ȘI Crește numărul de pensionari speciali
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Hermès esteunul dintre cei mai mari jucători din industria globală a luxului și familia Hermès este cea mai bogată din Europa. Clanul, care numără peste 100 de membri, are o avere netă de aproximativ 155 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Decizia unei curți de apel din Geneva din luna iulie nu a găsit dovezi că Eric Freymond, consilierul financiar al lui Puech, a gestionat greșit averea acestuia sau că moștenitorul retras din a cincea generație Hermès a fost păcălit timp de peste două decenii, interval în care cel puțin o parte din acțiuni au fost vândute.

Rusia eliberează doi americani într-un schimb major de prizonieri. Possibil cel mai mare de după sfârșitul Războiului Rece CITEȘTE ȘI Rusia eliberează doi americani într-un schimb major de prizonieri. Possibil cel mai mare de după sfârșitul Războiului Rece

„Frauda gigantică” a cărei victimă pretinde că a fost este nedetectabilă pentru muritorii de rând, se arată în documentul instanței, adăugând că acuzațiile nu aveau claritate și nu erau suficient de bine documentate.

Decizia instanței face parte din consecințele unei încercări de preluare a controlului asupra Hermès de către magnatul luxului Bernard Arnault, fondatorul LVMH, în urmă cu mai bine de un deceniu. El a eșuat, dar Puech a devenit un renegat al familiei din cauza presupusului său rol în modul în care Arnault a acumulat în secret o participație în companie.

viewscnt
Afla mai multe despre
hermès
mostenire