Minerii de criptomonede, acuzați că pun prea mare presiune pe rețeaua de electricitate din Iran. Pregătiri pentru introducerea unui tarif special

Minerii de criptomonede, acuzați că pun prea mare presiune pe rețeaua de electricitate din Iran. Pregătiri pentru introducerea unui tarif special

Foto: Wikimedia Commons

scris 2 iul 2019

Mineritul de criptomonede, după cum este cunoscut procesul prin care sunt create noi monede virtuale, pune o presiune fără precedent aupra rețelelor electrice din Iran, autoritățile fiind nevoite să limiteze accesul fermelor de minerit în unele cazuri, potrivit presei iraniene, citată de Bloomberg.

“Minerii” iranieni de bitcoin profită de subvențiile acordate de stat mai multor categorii de consumatori și își instalează echipamentele de minerit chiar și în interiorul moscheelor, care sunt scutite de la plata energiei electrice, a declarat un oficial din ministerul iranian al Energiei pentru agenția semi-oficială de presă ISNA.

Urmărește-ne și pe Google News

Consumul de electricitate din Iran a crescut cu 7% în ulima lună, potrivit reprezentanților companiei de management al transportului și distribuției de energie electrică din Iran (Tavanir), care arată cu degetul înspre minerii digitali.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Omul de afaceri bulgar Spass Roussev pregătește o ofertă angajantă pentru Telekom România CITEȘTE ȘI Omul de afaceri bulgar Spass Roussev pregătește o ofertă angajantă pentru Telekom România

“Producerea unui singur bitcoin necesită echivalentul consumului anual de electricitate pentru 24 de proprietăți din Teheran, sau al consumului pe 24 de ani la nivelul unei singure proprietăți”, a declarat Mostafa Rajabi Mashhad, purtător de cuvât al Tavanir, într-un interviu pentru televiziunea națională iraniană.

Rajabi a avertizat că cei care produc monede virtuale fără autorizație vor fi deconectați de la rețeaua de alimentare cu energie electrică. Conform agenției de presă IRNA, mai multe ferme de minerit au fost deja deconectate, iar calculatoarele și restul echipamentelor au fost confiscate.

Numărul de mineri digitali din Iran a crescut puternic în contextul sancțiunilor impuse țării de către SUA, accesul la valuta forte fiind în prezent limitat. Banca centrală iraniană a interzis, anul trecut, utilizarea criptomonedelor în tranzacții financiare, citând îngrijorări cu privire la rolul acestora în spălarea de bani și finanțarea infracțiunilor.

Totodată, Ministerul Energiei a anunțat că analizează introducerea unui tarif special pentru cei care produc criptomonede.

viewscnt
Afla mai multe despre
ferme minerit
mineri criptomonede
iran
electricitate
consum
tavir
mineri digitali