Bitcoin a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimele două săptămâni, pe fondul îmbunătățirii sentimentului investitorilor în urma acordului privind creșterea limitei de îndatorare a SUA.
Cel mai valoros token digital s-a apreciat cu până la 3,2% luni, până la 28.419 dolari, înainte de a-și tempera avansul.
În jurul orei 17:00 (ora României), bitcoin era cotat la 27.907 dolari, în creștere cu 1,3% față de referința de vineri, potrivit datelor CoinDesk.
CITEȘTE ȘI Apple pregătește un mod ambiental pentru iPhoneCriptomonedele rivale, inclusiv Ether și Binance Coin, înregistrau, de asemenea, câștiguri, însă se tranzacționau sub maximele intraday.
Acordul de principiu privind majorarea plafonului datoriei SUA a contribuit la revenirea apetitului la risc pe piețele financiare globale. Acordul trebuie, însă, aprobat rapid de Congres, pentru a evita intrarea în incapacitate de plată a SUA.
"Sentimentul pozitiv față de risc din această dimineață este direct legat de rezolvarea impasului privind plafonul de îndatorare", a comentat John Toro, director de tranzacționare la bursa de active digitale Independent Reserve, citat de Bloomberg.
Bitcoin se află la a cincea zi consecutivă de creșteri, cel mai îndelungat raliu din martie, performanță care a mai atenuat din provocările unui trimestru dificil, marcat de o lichiditate scăzută și introducerea de noi măsuri de reglementare în SUA.
CITEȘTE ȘI Cel mai bogat om al lumii a pierdut 11 miliarde de dolari într-o ziCriptomoneda s-a apreciat cu 68% de la începutul anului, dar prețurile au rămas volatile, lichiditatea scăzută exacerbând mișcările în sus și în jos.
De la minimele din noiembrie anul trecut, Bitcoin a înregistrat mai mult de 10 serii de câștiguri pe parcursul a câte cinci zile consecutive, raliuri urmate de un avans mediu de circa 19% într-un interval de 20 de zile.
Cu toate acestea, cotațiile rămân la mare distanță de maximele istorice atinse în noiembrie 2021, de aproape 69.000 de dolari.
CITEȘTE ȘI GRAFICE Prea multe investiții în infrastructura LNG în condițiile reducerii cererii de gaze din UE? Și România, prin Romgaz, vrea să construiască un terminal la Marea Neagră"Deocamdată, bitcoin rămâne într-un interval familiar, de 25.000-30.000 de dolari și nu credem că poate fi extrapolat un viitor raliu din această ultimă mișcare", a declarat Caroline Mauron, cofondatoare OrBit Markets, un furnizor de lichiditate pentru derivate pe active digitale.