Germania lansează o rețea națională de hidrogen

Germania lansează o rețea națională de hidrogen
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 17:02

Germania a aprobat planurile referitoare la construcția unei rețele naționale de hidrogen cu o valoare de 19 miliarde de euro, extinzându-și angajamentul față de o sursă de energie care a înregistrat unele obstacole în ultimele luni, transmite agenția de știri Bloomberg.

Agenția Federală a Rețelelor din Germania (Bundesnetzagentur, BNetzA) a anunțat marți că a aprobat propunerile venite de la operatorii de sistem de transport pentru o rețea de hidrogen cu o lungime de 9.040 de kilometri, care va fi construită în următorii ani și va deveni complet operațională în 2032. Aceasta ar urma să formeze o rețea centrală care va conecta hub-urile industriale, precum producătorii de oțel, care vor dori să își decarbonizeze activitățile, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Recomandare - Colectarea ambalajelor prin SGR, doar automată! CITEȘTE ȘI Recomandare - Colectarea ambalajelor prin SGR, doar automată!
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Cea mai mare economie a Europei vrea să înlocuiască cea mai mare parte a combustibililor fosili de care are nevoie cu hidrogen, pentru a ajunge la neutralitate climatică în 2045. În ultimele luni însă, planurile Germaniei au întâmpinat unele probleme cu anularea unei importante conducte de hidrogen care urma să facă legătura cu Norvegia. Oficialii au spus că majoritatea necesităților de hidrogen ale Germaniei ar urma să fie acoperite, inițial, prin importuri.

Propunerea inițială pentru o rețea centrală de hidrogen a fost cu 600 de kilometri mai lungă decât planurile care au fost la final aprobate, ceea ce a permis reducerea costurilor estimate de la 19,7 până la 18,9 miliarde de euro. Klaus Mueller, președintele Agenției Federale a Rețelelor din Germania (BNetzA), a justificat reducerea prin faptul că unele părți din planurile inițiale au fost considerate redundante.

Aproximativ 60% din rețeaua de hidrogen a Germaniei ar urma să fie compusă din reconversia actualelor conducte de gaze iar restul vor fi conducte noi construite. Klaus Mueller a informat că aproximativ 660 de kilometri din actualele conducte de gaze vor fi modernizate, un efort care va costa două miliarde de euro. Primele conducte din viitoarea rețea ar urma să fie operaționale anul următor.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
hidrogen