Boeing și-a avertizat clienții de noi întârzieri în livrarea avioanelor 737 Max

Boeing și-a avertizat clienții de noi întârzieri în livrarea avioanelor 737 Max
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iul 2024

Constructorul american de avioane Boeing i-a informat pe unii clienți care au comandat aparate 737 Max, ce urmau să fie livrate în 2025 și 2026, că vor mai avea de așteptat până când vor intra în posesia avioanelor, transmite Bloomberg citând surse din apropierea acestui dosar.

Potrivit surselor, care au dorit să își păstreze anonimatul, Boeing și-a avertizat clienții că vor apărea noi întârzieri, de trei până la șase luni, care se vor adăuga întârzierilor apărute deja în livrarea avioanelor 737 Max. În unele cazuri, avioanele care erau programate să fie livrare anul următor au fost amânate pentru 2026, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Mega Image retrage un produs și dă banii înapoi CITEȘTE ȘI FOTO Mega Image retrage un produs și dă banii înapoi
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Întârzierile au devenit ceva normal în industria aerospațială în condițiile în care producătorii de avioane și motoare se confruntă cu probleme în aprovizionarea cu componente și materii prime, deficit de personal și alte turbulențe de pe piață moștenite din perioada pandemiei. Lipsa de noi avioane ar urma să fie un subiect fierbinte la Salonul Aeronautic Farnborough, care va începe pe 22 iulie, o schimbare semnificativă față de anunțurile privind contractele răsunătoare care în mod normal domină saloanele aeronautice.

Boeing a decis să reducă ritmul de producție după ce, în luna ianuarie, un avion 737 Max a evitat la limită o catastrofă, după ce o parte a fuzelajului pe care se afla un hublou s-a desprins după decolare. Administrația Federală pentru Aviație din SUA (FAA) nu va permite Boeing să majoreze producția de avioane 737 Max dincolo de pragul de 38 de aparate pe lună, până când nu va fi convins de controalele de calitate introduse de producător și că lanțurile de aprovizionare pot ține pasul cu producția.

Cu toate acestea, constructorul american a majorat ușor producția, care în luna iunie a livrat cel mai mare număr de avioane de după incidentul din ianuarie. Creșterea livrărilor este vitală pentru Boeing care trebuie să își consolideze situația financiară, afectată de reducerea producției.

În cadrul Salonului Aeronautic Farnborough, desfășurat în luna iulie 2018, TAROM a parafat o comandă fermă de cinci avioane Boeing 737 MAX 8, evaluate la 586 milioane de dolari, preț de catalog.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
737 max