Argentina, faimoasă pentru consumul de carne de vită, a făcut un viraj surprinzător. Cădere la minimul ultimilor 110 ani

Argentina, faimoasă pentru consumul de carne de vită, a făcut un viraj surprinzător. Cădere la minimul ultimilor 110 ani
scris 9 iul 2024

Argentina, faimoasă pentru consumul de carne de vită, a făcut un viraj surprinzător către carnea de pui mai ieftină, în timp ce gospodăriile încearcă să facă economii în fața unor salarii tot mai mici, transmite Bloomberg.

Cererea de carne de vită este prognozată să scadă sub 45 de kilograme de persoană în acest an, cel mai scăzut nivel din 1914, de când este măsurat acest indicator, potrivit unui raport al Rosario Board of Trade bazat pe date guvernamentale. Aceasta ar marca prima dată când cererea de carne de vită din Argentina este, în esență, egală cu cea de pui, a cărui popularitate a crescut în întreaga lume, arată G4Media.

Urmărește-ne și pe Google News
Un sat din Germania va fi șters de pe hartă pentru a face loc unei mine de cărbune CITEȘTE ȘI Un sat din Germania va fi șters de pe hartă pentru a face loc unei mine de cărbune

La jumătatea primului an calendaristic de mandat al președintelui Javier Milei, Argentina se află într-o recesiune economică profundă, după ce acesta a devalorizat moneda țării și a erodat puterea de cumpărare a populației.

Carnea de porc și de pasăre costă aproximativ jumătate din prețul cărnii de vită. O mai mare conștientizare a importanței dietelor echilibrate a determinat, de asemenea, mai multe familii să aleagă carnea de pasăre și de porc.

Revitalizarea energiei nucleare în Europa, afectată de lipsa angajaților calificați CITEȘTE ȘI Revitalizarea energiei nucleare în Europa, afectată de lipsa angajaților calificați

Acestea fiind spuse, argentinienii – împreună cu vecinii uruguayenii – sunt în continuare cei mai mari consumatori de carne de vită de pe planetă.

viewscnt
Afla mai multe despre
argentina
carne