Acționarul majoritar al eMAG și OLX va investi masiv în AI, pentru a-și dubla valoarea. "Vom reimagina comerțul electronic prin intermediul AI."

Acționarul majoritar al eMAG și OLX va investi masiv în AI, pentru a-și dubla valoarea. "Vom reimagina comerțul electronic prin intermediul AI."
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 17:42

Prosus, acționarul majoritar al eMAG și OLX, intenționează să investească în inteligența artificială în cadrul afacerilor sale, a declarat directorul executiv Fabricio Bloisi, în timp ce încearcă să dubleze valoarea companiei.

Compania, listată la Euronext, cu o valoare de peste 100 de miliarde de dolari, are circa două miliarde de clienți în întreaga lume și va folosi AI pentru a valorifica următoarea etapă a comerțului electronic, a declarat Bloisi într-un interviu acordat Bloomberg TV.

Urmărește-ne și pe Google News

"Vom reimagina comerțul electronic prin intermediul AI și sunt încrezător că Pros va contribui destul de mult la serviciile de piață emergente", a spus el.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

EXCLUSIV Vodafone România vrea Telekom Mobile. Audit tehnic lansat CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Vodafone România vrea Telekom Mobile. Audit tehnic lansat

Prosus este una dintre cele mai mari entități de comerț electronic din Europa după valoarea activelor.

Desprinsă din Naspers, s-a listat pe bursa din Amsterdam în 2019, la o evaluare de 125 miliarde de euro. Naspers a păstrat o participație de 73% la această nouă companie, căreia i-a transferat o participație de aproximativ 29% deținută la gigantul chinez Tencent, un pachet de circa 79% din acțiunile eMAG, precum și participații la alte platforme, inclusiv OLX și Udemy.

viewscnt
Afla mai multe despre
prosus
payu
payu gpo
vanzare payu
rapyd