Înființat în urmă cu 9 ani, studioul de dansuri de societate Arthur Murray București a pregătit peste 1.000 de persoane până în prezent. Planurile companiei sunt de a se extinde cu încă o locație de dans în București, dar și în alte orașe ale țării.
„Este o franciză din SUA, veche de peste 100 de ani și are peste 300 de studiouri în toată lumea. Studioul nostru este în nordul capitalei și suntem deschiși de 9 ani. Ideea a fost a partenerului nostru principal, Lucian Stănilă, care e stabilit în SUA, deține acolo undeva la 5-6 studiouri și visul lui a fost să aibă și studioul lui în România. Pe noi ne-a ajutat foarte mult având o franciză cu un așa mare istoric în spate”, spune, la emisiunea Antreprenor de România de la PROFIT NEWS TV, Andrei Fusea, partener Arthur Murray București, adăugând că studioul se adresează exclusiv adulților.
„Când am deschis studioul ne-am gândit că vrem ca locul acesta să fie special pentru adulți. Există foarte multe locuri și activități diverse care se adresează copiilor, însă adulții nu au foarte multe opțiuni și atunci noi ne-am bucurat să-l dedicăm lor. Tipologia lor e destul de vastă. Ne adresăm oricăror adulți, care vor să-și petreacă un timp liber de calitate, care vor să aibă parte de servicii premium și, bineînțeles, care vor să lucreze la ei”, completează acesta.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Dacă înainte de pandemie oamenii căutau dansurile clasice, acum, potrivit lui Andrei Fusea, preferințele acestora s-au schimbat, fiind mai orientați către stiluri energice de dans.
„Am observat încă de anul trecut o creștere destul de mare în dorința oamenilor de a ieși din casă și de a socializa. Iar la noi în studio mizăm foarte mult pe treaba asta. Am finalizat anul trecut cu o creștere destul de mare a cifrei de afaceri față de 2021 și vedem că tendința asta se reflectă și la începutul acestui an. Au trecut 4 luni și vedem cum oamenii vin în continuare și din ce în ce mai mulți vor să lucreze la ei și să se destindă, să socializeze și să petreacă timp în comunitate”, mai spune acesta.
Pentru 2023, el estimează venituri de peste 500.000 de euro, nivel similar cu cel al anului 2019.
„Poți să crești foarte mult într-un astfel de business. Cel mai bun an al nostru a fost 2019, când am atins o cifră de afaceri de peste 500.000 de euro. Cam ăsta e scopul nostru pentru 2023 să ajungem sau chiar să depășim nivelul din 2019. Nu cred că există o limită de sus a acestui business.
Ne dorim să mai deschidem o locație în București, dar asta o să o facem doar în cazul în care va fi nevoie, iar studioul nostru va fi arhiplin și nu o să mai putem duce volumul de cursanți. Vrem să ne extindem și în mai multe orașe. Vedem că e nevoie și că funcționează”, afirmă Andrei Fusea.
CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Antreprenor de România – Theodor Diaconu, CEO Cult of Coders: Piața a scăzut, foarte mulți clienți se retrag. Nu m-am mai confruntat cu o astfel de situație în ultimii 7 aniCea mai mare provocarepentru un astfel de business, continuă el, este legată în principal de mentalitatea oamenilor.
„Din păcate, subiectul dansului de societate în rândul adulților este în continuare nu neapărat foarte popular, un subiect tabu, mai ales în rândul bărbaților. Provocarea cea mai mare este să convingem adulții să vină să încerce. Suntem un business care în proporție de 90% funcționează pe bază de recomandare”, precizează acesta.